Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Matrix RAID and Promise TX4310

Last response: in Storage
Share
January 25, 2009 12:23:28 AM

Hello,

I am using a P5Q Premium MOBO that has the Intel Matrix RAID controller (on the Intell ICH10R Southbridge)
I have setup 3 x 1 TB Seagate SATA drives in a RAID 5 and started moving lots of data to it.
I have a 80Gb drive plugged into the SIL5723 SATA connector (blue connector) on the motherboard running Win2k3 x64 which the system obviously boots from.

I also have a 4 X 500 GB RAID 5 on a Promise TX4310.
I would like to move the data from the Promise RAID to the Matrix RAID, but as soon as I plug in the PCI Promise card,
The Matrix BIOS refuses to see the 3 terabyte drives.
Basically the Matrix RAID simply disappears when the Promise card is added.
Once the system boots, I am warned that a driver or service cannot start (which is the istor.sys) driver, because it is as if the 3 TB drives werent even physically in the system. The Promise controller seems to work fine and I can see its RAID without issue.
As soon as the Promise card is removed, the Matrix RAID comes back.

Is this a known issue, or am I doing something wrong?

Any advice would be greatly appreciated!

Thank you in advance..:) 

January 25, 2009 3:46:23 AM

Have you tried other PCI slots?
It sounds like either a IRQ or memory address is being stepped on by the PCI card you are plugging in.

Good luck!
J
January 25, 2009 12:55:03 PM

Yes...I thought of that actually...but unfortunately there are only two PCI slots on the P5Q Premium, and I have tried both ..:( 

Thank you very much for the reply!
!