Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

No device found

Last response: in Windows XP
Share
June 25, 2010 12:45:22 PM

Hello,
I have reinstalled xp on my packard bell laptop, and now no sound and says no device found for sound looking for a driver for mtc 8640 any help would be appreciated

More about : device found

a b \ Driver
June 25, 2010 2:44:56 PM

linuk said:
Hello,
I have reinstalled xp on my packard bell laptop, and now no sound and says no device found for sound looking for a driver for mtc 8640 any help would be appreciated


Are there any devices in Control Panel>System>Hardware>Device Manager showing yellow marks beside their entry? Is so, click the Properties button and then Details tab and note the four characters after VEN and also after DEV. Go to http://www.pcidatabase.com and enter those in the two box to search for the manufacturer and hopefully, their website for driver downloads. Be very careful where you go to downlaod drivers - many sites are no better than con-artists.

m
0
l
a b \ Driver
June 25, 2010 4:38:05 PM

You will probably need to re-install a bunch of device drivers, if you run a web search for your laptop model, should come across what you need. Start with the motherboard drivers (sometimes called "chipset").
m
0
l
Related resources
June 25, 2010 7:35:18 PM

Hi found the website downloaded the zip file but now i am confused which one i have to install as there is about 20 items on there and really have no idea..
m
0
l
a b \ Driver
June 25, 2010 8:55:31 PM

Put in the link you used to download, we should be able to come up with what to install. If the zip file if for one device, look for a file with a .exe extention, usually called setup.exe, that's the one you want to run. Unless this was a full driver pack, then you'd want to start with one that is the chipset, and the rest of the order does not matter much.
m
0
l
June 26, 2010 10:20:26 AM

thank you all i now have sound. now the stress has gone...
m
0
l
a b \ Driver
June 26, 2010 10:44:03 AM

Glad to hear the problem has been solved. For others who have similar problems, it would be helpful if you select the best response as 'best answer.'
m
0
l
a b \ Driver
June 27, 2010 5:17:59 AM

aford10 said:
Glad to hear the problem has been solved. For others who have similar problems, it would be helpful if you select the best response as 'best answer.'


[#0005ff]In case that tip about PCIDatabase.com helped, might it be appropriate to put a Sticky up about it? I posted one in Windows 7>Drivers in the hope the Mods there might do so - pleae feel free to copy it here if you think it might have some value. [/#000ff]
m
0
l
a b \ Driver
June 27, 2010 12:49:09 PM

There was just a massive effort done, to clean up the stickys in each section. I'm not sure that link would be worth a sticky by itself, but we can probably find a home for it in one of the other current stickys.
m
0
l
!