Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

8800gts 320 EVGA Question

Last response: in Graphics & Displays
Share
May 2, 2008 5:57:55 PM

Ok first I will give you my specs.

AMD ATHLON 64bit duo core am2 6000+
Asus m2n e SLI motherboard
4 gig of ram pc5400 600mhz
Rosewill 550 watt PSU SLI
2 8800gts EVGA 320 in SLI
250 Western Digital HD
XP Pro and Vista Ult Dual Boot (32bit Both)

Now I did the usuall setting checks to make sure everything is in working order IE SLI cable is secure, BIOS is opted for Dual Video Cards, NVidia control pannel is set to SLI mode. I have overclocked and reset the cards and CPU for testing on 3dmarks utility. I will get about 4-6K results which with 2 8800gts 320's i think is really low, maybe im wrong? The CPU result i think was about 3K. When I play crysis overclocked on High settings no Anti, at 1280x1020 I get about 20-35 FPS DirectX 9. Is there anything I can do to make sure I have better results? It just doesnt seem right...Does anyone else have a system similiar that can show or tell me their settings and ratings?

Any help is GREATLY appreciated!

Cheers guys!
May 2, 2008 6:14:00 PM

I know one thing...that power supply is real weak....for what you have in specs you need at least a good brand 600 or better....the rosewill will not provide that power and the rails will not be stable....and also remember that those 2 cards will only barely outperform one 8800gt so your numbers may be correct....as a game like crysys is very cpu sensitive....and you have slower memory in your system....vs.....ddr2 800mz....
To answer your question as to what to do with your system......I would sell both the cards and get one good one...don't sli and get rid of that crap power supply
May 2, 2008 6:15:23 PM

Jesse20James said:
Ok first I will give you my specs.

AMD ATHLON 64bit duo core am2 6000+
Asus m2n e SLI motherboard
4 gig of ram pc5400 600mhz
Rosewill 550 watt PSU SLI
2 8800gts EVGA 320 in SLI
250 Western Digital HD
XP Pro and Vista Ult Dual Boot (32bit Both)

Now I did the usuall setting checks to make sure everything is in working order IE SLI cable is secure, BIOS is opted for Dual Video Cards, NVidia control pannel is set to SLI mode. I have overclocked and reset the cards and CPU for testing on 3dmarks utility. I will get about 4-6K results which with 2 8800gts 320's i think is really low, maybe im wrong? The CPU result i think was about 3K. When I play crysis overclocked on High settings no Anti, at 1280x1020 I get about 20-35 FPS DirectX 9. Is there anything I can do to make sure I have better results? It just doesnt seem right...Does anyone else have a system similiar that can show or tell me their settings and ratings?

Any help is GREATLY appreciated!

Cheers guys!


Those looks like results from a single g80 8800gts. Your sli isn't running correctly for some reason.
Related resources
May 2, 2008 6:55:06 PM

Am I being bottlenecked from my CPU? Looking around they are saying that you may need a better CPU..... =(
May 2, 2008 7:37:26 PM

Jesse20James said:
Am I being bottlenecked from my CPU? Looking around they are saying that you may need a better CPU..... =(


No. You already mentioned the cpu score is 3k. A quad core q6600 gets 5k.
a b U Graphics card
May 2, 2008 7:41:29 PM

Its not the cpu, either yout SLI isnt working, or your psu isnt up to it. Download gpuz, see what it says
May 2, 2008 8:20:49 PM

I actually have the same video card (the superclocked) version and the same power supply. The rest of my specs are a little different (intel P35 mobo, e6550 oc'd to 3.11Ghz).

In 3dMarks06 I get roughly 11k with just a single 8800gts 320MB. I think you might some other issues.
a b U Graphics card
May 2, 2008 8:42:23 PM

Do you have some sort of power saving option running? Get the gpuz, or download riva tuner, itll say whether your sli is operating correctly
May 2, 2008 9:50:29 PM

branflaks8 said:
I actually have the same video card (the superclocked) version and the same power supply. The rest of my specs are a little different (intel P35 mobo, e6550 oc'd to 3.11Ghz).

In 3dMarks06 I get roughly 11k with just a single 8800gts 320MB. I think you might some other issues.


Could you screen shot your nvidia settings? i think it may be the settings....

Thanks guys for the inputs so far. I will run the tests tomarrow morning!
!