DET IDE, ERRORMSG (Help please)

Error in LCD poster "Error Msg" right after DET IDE

Hello everybody, I come to you hoping to finally get the answer I need.

Recently I have purchased a new computer, it ran smooth at first without any problems then I turned it off and put in a 850W Power Supply in replacement of a 650W Power Supply. It was running fine at my computer shop but when I brought it home the LCD poster goes all the way up to "DET IDE" and then hits an "ERRORMSG" and goes no further. The next step is COM/LPT and this has to do with Serial connects. I am not sure if the LCD poster is referencing the error for the DET IDE, as that is the last successfull message I see before the error or if it is recieving the error the moment it attempts to check COM/LPT (serial). I have NO IDE devices, have attempted to take the CD rom and the SATA drive out of the equasion and have tried a known working SATA drive with and without CD rom connected.

I then exchanged out the 850 back to the 650W Power Supply to see if that worked.... Nothing .....

No picture on my monitor, nothing. Just a "errormsg" on the LCD Poster.

Any assistance anyone may be able to provide would be greatly appreciated.

System Stats:
Phenom X4 9600 2.3GHz Quad-Core (Black Edition)
Asus Arctic Square CPU Fan
Asus Crosshair II Motherboard
4GB DDR II 800 nVidia SLI Certified RAM (2GB x 2)
XFX nVidia GeForce 8800GT 512MB Alpha Dog Edition
XFX nVidia GeForce 8800GT 512MB Alpha Dog Edition
Onboard Audio
Seagate 500GB 7200RPM 32MB Cache Serial ATA
LG 20X DVD RW Serial ATA
Onboard Network Adapter
All in 1 Card Reader
case: Raidmax Sagitta2 Case Black/Black
2 Neon Light
650W Cooler Master Extreme Power SLI
Microsoft Windows XP Professional Edition(OEM)
3 answers Last reply
More about errormsg help please
  1. Does anyone know anything about this? Any help or suggestions would be appreciated.
  2. Did you get anywhere with this fault as i have the same problem.
  3. Anyone figured this out yet?
    I hit the same problem. Tried Asus's "minimal test" and still nothing.

    Thanks in advance!

    Cheers!
Ask a new question

Read More

Motherboards