Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Monitor won't display after installing VTX Radeon hd 5450!

Last response: in Windows Vista
Share
November 5, 2012 1:50:39 PM

Ok, I have a Compaq windows vista

Intel core duo CPU 2.20GHz
Memory: 3070mb
System: 32-bit operating system
Motherboard: Lakeport-Leonite-00
Model: SR5249UK (If you want to see more information about my PC)

Ok, my computer came with an ATI Radeon HD 2400, and Iv'e been thinking of upgrading my graphics card for a bit of light gaming.
So I bought the low profile VTX Radeon HD 5450 (PCI Express) off Amazon.
I followed the instructions uninstall any old drivers and any software to do with it.
Remove cables
Open case and remove old graphics card.
Insert new graphics card (Yes I made sure it was fitted correctly)
Close case and return the cables.

My Monitor is a 19 inch Samsung SyncmasterSA10 with a VGA cable.
The computer turned on, I heard all the fans running and what not, but the Monitor would go into powersaver mode then go black. I removed the cables on and off, Re-insert the graphics card, but still didn't do anything.

When I put the old graphics card in (ATI Radeon HD 2400) The monitor displayed using the intergrated graphics, but it won't work when I tried the new graphics card.
Yes I tried setting to PCI-E through BIOS but it still didn't work.

Please help!
a b \ Driver
a b U Graphics card
November 6, 2012 12:07:16 PM

Zantets said:
Ok, I have a Compaq windows vista

Intel core duo CPU 2.20GHz
Memory: 3070mb
System: 32-bit operating system
Motherboard: Lakeport-Leonite-00
Model: SR5249UK (If you want to see more information about my PC)

Ok, my computer came with an ATI Radeon HD 2400, and Iv'e been thinking of upgrading my graphics card for a bit of light gaming.
So I bought the low profile VTX Radeon HD 5450 (PCI Express) off Amazon.
I followed the instructions uninstall any old drivers and any software to do with it.
Remove cables
Open case and remove old graphics card.
Insert new graphics card (Yes I made sure it was fitted correctly)
Close case and return the cables.

My Monitor is a 19 inch Samsung SyncmasterSA10 with a VGA cable.
The computer turned on, I heard all the fans running and what not, but the Monitor would go into powersaver mode then go black. I removed the cables on and off, Re-insert the graphics card, but still didn't do anything.

When I put the old graphics card in (ATI Radeon HD 2400) The monitor displayed using the intergrated graphics, but it won't work when I tried the new graphics card.
Yes I tried setting to PCI-E through BIOS but it still didn't work.

Please help!

Possibility the new card is defective. Have another unit to test it on ?
a b \ Driver
a c 158 U Graphics card
November 8, 2012 8:34:54 PM

Disable the onboard video card in Windows, shut down PC, install the new card, see if that works.
November 26, 2012 9:15:54 PM

You may have had the resolution set too low with the original video card, specifically 800 x 600. You need to re-insert the older video card and set the resolution to a minimum of 1024 x 768 ( or higher), your monitor may not be able to support lower resolutions. I've had that same problem myself.

Try looking in Bios and set the display mode to PCI-E.

The 5450 requires a PSU of not less than 600 watts, perhaps your current PSU is not providing adequate power? What is the output watts?
!