help asus stiker in sli

Okay im running gtx280's in sli on my striker 2 formula.1200w psu, intel q9450 "2.66",8 gigs ddr2 dominator corsair ram. vista ult. 32bit everything is up to date on all drivers including phys.i checked all 3.3, 5, and 12 volts from the 24pin all read good numbers nothing below. on 3d mark vantage im geting a scores in the 14000's. last score for the gpu was 14833 note this is just the score for the gpu.one thing i did notice is that its saying i have 3 gig of vid memory so its pulling one dedicated off the mother board witch is not needed. could this be the reason for my lower gpu benchmarks???? should i be running ddr2 sli ram witch is only available in 1 gig sticks? i looked all through the bios didnt see anything where i could configure the extra ram from the board.
12 answers Last reply
More about help asus stiker
  1. Well first off, 8 gigs of memory is not needed on a 32 bit operating system, you only need 4 gigs unless you are running a 64 bit os.
  2. Try using only 4 gigs of your memory and see what happens.
  3. its running as we speak!!! on 4 gigs ill post bench mark in a min so far on 3dmar vantage i got 14888
    13449
    14409
    btw 3benchmark vantage is still saying 3 gigs of vid mem even after i pulled 4 gig off the board. i figured since it had all the extra it was just giving up a gig but aparently it thinks it needs it.
    nothing is oc as well!
  4. ran it with 4 gig and got gpu cpu
    14472 34880
  5. you should consider oc'ing your proc with those gtx280's...TRUST me, itll pay off, if you dont kno how to, read the sticky's on the overclocking forum and learn... you have good parts, put them to use

    32bit OS can't read even 4 gigs of memory, its more around 3.2 fyi... get a 64bit vista or xp for more, you shouldn't need more than 4 gigs though
  6. hey guys i been told buy evga the reason for my performance loss and low scores is do to multi rail psu. my psu is the coolmax 1200 multi rail 4 i was told i need a psu with a single multi rail so that its not dividing up the power basicly!

    http://jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=3990


    http://www.tomshardware.com/forum/189573-28-single-dual-rail


    any truth to this guys or should it not be an issue? is anyone else running multi card with multi rail systems that are not single with any problems????
  7. It possibly makes some sense to me.Yeah that may definetly be your problem, but double check or get more replies on that one.
  8. I have a Thermaltake 1000W 4 rails running three 8800GTX's with no problem.
  9. baddad said:
    I have a Thermaltake 1000W 4 rails running three 8800GTX's with no problem.


    although u are running a nice system but those cards do not require a 6pin and a 8pin at the same time like the gtx280 im curious if anyone else has or had the same problem with the same cards im running. i believe there was also the same problem with running the 9800gx2 as well. if anyone has a multi rail would they consider trying a single rail and see if it boost performance! i would try it myself but being that my other psu is only a 500 and i dont think my pc would be happy if i started it with that psu!
  10. just ran another 3dmark vantage and got a gpu score of 16702 cpu score of 35815 for a total of p19273.
  11. The benchmark started at 8/3/2008 1:32:37 PM
    oc crysis benchmarking tool first time i tried it i got 17avg fps
    System Information
    Operating system: Windows Vista (TM) Ultimate
    System memory: 2.0 GB
    CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9450 @ 2.66GHz
    CPU speed: 2666 MHz
    Sound system: Speakers (SoundMAX Integrated Digital HD Audio)
    VGA Information
    Graphics card: NVIDIA GeForce GTX 280
    Memory: 2291 MB
    Driver version: 7.15.0011.7779 (English)
    VGA benchmark information
    Demo: Crytek Built-in
    Quality: Very High (with tweaks)
    Renderer mode: DirectX 10
    Antialising mode: Off
    Filtering mode: None
    MultiGPU support: Enabled
    Boost renderer: Disabled
    Use Custom Config File: No
    Random .exe: Enabled


    --------------------------------------------------------------------------------

    Resolution: 1680 × 1050 (Custom)
    Result(1): Minimum= 12 FPS Average= 19 FPS Max= 27 FPS
  12. check this out just did a another crysis bench mark but this time with one card!


    v1.3.0.0


    The benchmark started at 8/3/2008 8:27:22 PM

    System Information
    Operating system: Windows Vista (TM) Ultimate
    System memory: 2.0 GB
    CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9450 @ 2.66GHz
    CPU speed: 2666 MHz
    Sound system: Speakers (SoundMAX Integrated Digital HD Audio)
    VGA Information
    Graphics card: NVIDIA GeForce GTX 280
    Memory: 2291 MB
    Driver version: 7.15.0011.7779 (English)
    VGA benchmark information
    Demo: Crytek Built-in
    Quality: Very High (with tweaks)
    Renderer mode: DirectX 10
    Antialising mode: Off
    Filtering mode: None
    MultiGPU support: Enabled
    Boost renderer: Disabled
    Use Custom Config File: No
    Random .exe: Enabled


    --------------------------------------------------------------------------------

    Resolution: 1680 × 1050 (Custom)
    Result(1): Minimum= 12 FPS Average= 19 FPS Max= 26 FPS


    Copyright 2002 - 2008 Zoltan Nemeth - Roadside


    wtf same score with sli no aa hmmmmm???? also did another bench but this time the single card got a min fps-16 avg-24 max fps-47 wtf is going on here guys i cannont figure this out. then i ran it again and it did the usual 12 / 19 /26 i cannont figure this out. please any info or ideas would be great!
Ask a new question

Read More

Asus SLI Motherboards