Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Core i7 920 stable 3.6 ghz

Last response: in Overclocking
Share
April 19, 2009 9:05:01 PM

well i have finally done it 3.6 ghz on stock cooling with my core i7. my specs are
i7 920
p6t
gtx 285
6gb partriot 1600 mhz

cpu multiplier:20
bclck:180

vcore voltage:1.3
dram/qpi:1.3
dram:1.64

More about : core 920 stable ghz

April 19, 2009 9:07:59 PM

the temps are a bit high right now
full load: 75
idle: 47-50

April 19, 2009 9:36:43 PM

Thats a little high... What cpu cooler are you using?
Related resources
April 19, 2009 9:37:02 PM

can anyone confirm if this looks good especially the voltage i am concerned about
April 19, 2009 9:37:38 PM

rberry
i am using stock i am looking for a new heatsink
was thinking the coolermaster v8
a b à CPUs
April 20, 2009 1:58:22 PM

What are you using to get your temps though? I found the temps in my OCCT and Core temp were different. OCCT was higher.

In OCCT I idle around 55-58C and MAX (100% on all 8 HT cores for an hour) I hit 85C. Still well under the 100C max. Although Coretemp reads a little lower. Idle it is around 49-53C and MAXes during OCCT at about 83C.

Your temps are fine. I am using a Thermalright U-120 eXtreme 1366 and have Great case airflow.

BTW, the V8 is a really REALLY sweet cooler. My buddy put it in a build a few weeks ago and we just drooled over it, it just looks cool to.
April 26, 2009 4:47:13 PM

I'm doing something very similar that seems to be working. It bluescreened when I ran prime95 with turbo on, but with turbo off it seems very stable. note my dram is lower. This is my first OC though so I dunno if it's "good" or not. I'm waiting for feedback of my own :D 

CPU: i7 920
mobo: ASUS P6T
RAM: G.SKILL 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
VGA: EVGA GeForce GTX 285
Case: COOLER MASTER HAF 932
Cooling: XIGMATEK Dark Knight-S1283V 1x 120mm
PSU: CORSAIR CMPSU-750TX 750W
HDD: Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1TB 7200 RPM SATA
OS- Microsoft Windows Vista Home Premium SP1 64-bit

bios settings:
http://img.photobucket.com/albums/v204/graves666/IMG_1532.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v204/graves666/IMG_1533.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v204/graves666/36.jpg
May 1, 2009 8:58:15 AM

Antec 1200 - Corsair HX1000 -Asus 6PT Deluxe V2 - i7 920 @ 2.67GHz - OCZ XMP Ready Series 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 - 4890 - XIGMATEK Dark Knight-S1283V

Drag I have a simlar setup to you. Have you made any adjustments ? Or found better settings? I'm new at overclocking also
a b à CPUs
May 1, 2009 4:09:16 PM

^
I tried to turn turbo on so i get the 21x multiplier and my temps jump considerably, but it runs stable. However, if I increase my bus with the 20x multiplier my temps are good but not stable. If you are OCing it's just good to turn Turbo off.
!