Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

No display and warning beeps

Last response: in Systems
Share
June 8, 2008 8:27:09 PM

I've seen the boot up screen a couple of times but get warning beeps from the machine most of the time and no display.
I installed everything, powered it up and it booted fine, except I forgot to plug in the power for my dvd drive. I turned the machine off and fixed it, but the next time I turned it on I got no display and a couple of beeps that according to the manual suggest that there is a problem with the video card. After trying a couple of different things with no results, I connected the other PCIe power connector to the card and it booted fine and I could see the BIOS. But when I restarted the machine, I got the same problem as before, only with different beeps. I've been able to see the boot up screen a couple of times, so it seems like the video card works fine, it just seems like there's an error somewhere. I'm at the end of my rope and I can't figure out what to do.

System specs:

MSI NX8800GT 512M OC GeForce 8800 GT 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Supported Video Card

Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz LGA 775 65W Dual-Core Processor Model BX80570E8400

GIGABYTE GA-P35-DS3L LGA 775 Intel P35 ATX All Solid Capacitor Intel Motherboard

GeIL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model GX22GB6400DCK

Rosewill RP600V2-S-SL 600W SLI Ready-ATX12V V2.01 Power Supply

More about : display warning beeps

June 8, 2008 8:38:59 PM

I suspect your PSU is underpowered on the 12v amps. Rosewill is a crap PSU.
June 8, 2008 9:21:02 PM

Really? Hm, that could be it. Do you have a favorite power supply or any suggestions?
Related resources
June 9, 2008 12:53:42 AM

That looks good. I have no problem paying for a good power supply, I just want it to work with my card. It does seem that everything else is fine with the system, so my first step is gonna be to replace the power supply.
!