Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Pc wont boot when new video card installed

Last response: in Graphics & Displays
Share
July 19, 2008 6:05:03 PM

Hello, i just bought a new PCI-E x16 video card!
Model - giga-byte HD 3650
Motherboard - Asrock P4VM890

When i put my new video card on motherboard, PC wont boot, just blank screen and hdd light is always red!
I tired to change settings in bios (Changing gerenal graffic port)
I tired to Clear cmos whit jumpers, but nothing!


Please help!

More about : wont boot video card installed

a b U Graphics card
July 19, 2008 6:58:53 PM

can u put all the specs of ur rig it would be much more helpful.
July 19, 2008 8:16:16 PM

Field Value
Computer
Computer Type ACPI Uniprocessor PC
Operating System Microsoft Windows XP Professional
OS Service Pack Service Pack 2
Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Computer Name EGILS
User Name Egils blad
Logon Domain EGILS
Date / Time 2008-07-19 / 23:14

Motherboard
CPU Type Intel Celeron D 345, 3100 MHz (23 x 135)
Motherboard Name ASRock P4VM890 (3 PCI, 1 PCI-E x16, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Motherboard Chipset VIA P4M890
System Memory 960 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS Type AMI (07/24/07)
Communication Port Communications Port (COM1)
Communication Port ECP Printer Port (LPT1)

Display
Video Adapter VIA/S3G UniChrome Pro IGP (64 MB)
3D Accelerator VIA/S3G UniChrome Pro
Monitor LG Flatron ez T710BH [17" CRT] (1410283894)

Multimedia
Audio Adapter Realtek ALC655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Storage
IDE Controller Standard Dual Channel PCI IDE Controller
Storage Controller NERO IMAGEDRIVE SCSI Controller
Storage Controller VIA SATA RAID Controller
Floppy Drive Floppy disk drive
Disk Drive SAMSUNG SP2504C SCSI Disk Device (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Optical Drive HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Optical Drive NERO IMAGEDRIVE2 SCSI CdRom Device (Virtual CD-ROM)
SMART Hard Disks Status OK

Partitions
C: (NTFS) 39997 MB (34600 MB free)
D: (NTFS) 178464 MB (52408 MB free)
F: (NTFS) 20002 MB (1619 MB free)
Total Size 232.9 GB (86.5 GB free)

Input
Keyboard Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
Mouse Microsoft PS/2 Mouse

Network
Primary IP Address 192.168.0.199
Primary MAC Address 00-19-66-2D-C8-FF
Network Adapter VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter (192.168.0.199)

Peripherals
Printer Microsoft Office Document Image Writer
Printer Microsoft XPS Document Writer
USB1 Controller VIA VT8237 USB Universal Host Controller
USB1 Controller VIA VT8237 USB Universal Host Controller
USB1 Controller VIA VT8237 USB Universal Host Controller
USB1 Controller VIA VT8237 USB Universal Host Controller
USB2 Controller VIA VT8237 USB 2.0 Enhanced Host Controller

DMI
DMI BIOS Vendor American Megatrends Inc.
DMI BIOS Version P1.90
DMI System Manufacturer To Be Filled By O.E.M.
DMI System Product To Be Filled By O.E.M.
DMI System Version To Be Filled By O.E.M.
DMI System Serial Number To Be Filled By O.E.M.
DMI System UUID 00020003-00040005-00060007-00080009
DMI Motherboard Manufacturer
DMI Motherboard Product P4VM890.
DMI Motherboard Version
DMI Motherboard Serial Number
DMI Chassis Manufacturer To Be Filled By O.E.M.
DMI Chassis Version To Be Filled By O.E.M.
DMI Chassis Serial Number To Be Filled By O.E.M.
DMI Chassis Asset Tag To Be Filled By O.E.M.
DMI Chassis Type Desktop Case
DMI Total / Free Memory Sockets 2 / 0

Problems & Suggestions
Problem Disk free space is only 8% on drive F:.

ITs copy'ed from EVEREST!
I heard one thing - flash bios! Is this can help
Related resources
a c 130 U Graphics card
a b V Motherboard
July 19, 2008 8:30:19 PM


Do NOT Flash the Bios !
Only ever flash a bios if the new version has a specific fix for a problem you are having. Just flashing or updating a bios for the hell of it is the quick way to a expensive door stop. (Thats all te PC will be good for if it goes wrong).

First thing i am wondering is if your power supply is up to the job or not. Can you let us know the make and model ?

Mactronix
July 19, 2008 8:39:09 PM

do you have your speaker connected to your chassis? does it make beep sounds when you boot up? if it does, you should count the beeps, and look in your manual to see what it means
July 19, 2008 9:12:28 PM

Mactronix: i have 350w "HEC" model!
I have tried add 550w power supply.
And i tested my card on 300w but diffrent motherboard.
Some guys said i need flash bios.
____________________________________________________

eklipz330: i dont, but i think this will no help!
July 19, 2008 9:37:32 PM

power supply too low it looks like?

although 550w should have worked

If there is a specific fix listed in the bios updates, e.g added support for latest gfx cards or....i dunno it might work. WOuldnt of thought it would be a bios issue however
July 19, 2008 9:48:56 PM

i just updated bios!

I have tried everything! :/ 
July 19, 2008 9:54:40 PM

make sure you are using the right power (4pin - 8 pin) on your motherboard and video card - Second - eliminate hardware possiblities - other video cards you can swap out for a moment?

I've had this happen to me many times - usually a cable i missed.
July 20, 2008 7:06:16 AM

wtf is 4-8pin :D 


its my 1st videocard i tried on my pc
July 20, 2008 8:43:10 AM

Egils327 said:
wtf is 4-8pin :D 


its my 1st videocard i tried on my pc


4 pin and 8 pin is a cable now with new psu to power the cpu.


also what card are to you trying to install. if it them new one, they need a specific power souces from the psu (e.g pci-e 16 4/6 pin or agp 10 pin (?))

so state your card
July 20, 2008 8:47:50 AM

I already said pci-e x16! lol
July 20, 2008 9:20:38 AM

I ganna make bios flash!
I already found hd 3650 bios.
July 20, 2008 12:13:15 PM

About that Psu, i have unplugged wire - on that wire have whrite - 4P
July 20, 2008 2:20:59 PM

Probably the video card is faulty perhaps? Do you have another computer? Try the new video card with the other computer.
July 20, 2008 2:59:09 PM

yes, i have tried it on my firends mobo!
November 4, 2008 11:44:26 PM

Hmm I actually have this exact same issue.

Nvidia 9600 GT (SuperClock) PCI-E DVI TV - Oct 18th Nvidia Driver
Monitor - LG Flatron Wide
550W Power Supply

Flatron has worked for the past 9 months, installed the new nvidia driver from october, rbooted, then it stalled with the HD light on and the computer would just hang there doing nothing. Shut computer down, unplugged the LG Flatron Widescreen and plugged in an Acer AL1916. Computer booted fine 3 times in a row.

If someone has any suggestions that would be great. I'm going to try the Bigger monitor again.

EDIT: After seeing your monitor, it looks like the flatron monitor may be the issue as I have the exact same problem with my flatron.
!