HD Tune 2.55 Benchies on Raid 0 WD Blacks seem low

I just switched from a single Seagate 7200.11 500gb drive to a pair of WD 500gb Black drives configured in a Raid 0 w/ 128k stripe size. Using my onboard raid controller found on my Asus Maximus Formula mother board.

HD Tune: Intel Raid 0 Volume Benchmark

Transfer Rate Minimum : 83.9 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 179.0 MB/sec
Transfer Rate Average : 144.3 MB/sec
Access Time : 12.6 ms
Burst Rate : 141.4 MB/sec
CPU Usage : -1.0%

These scores seem very low to me when I look at other raid benchmarks with the same or similar hard drives.

What do you folks think?
5 answers Last reply
More about tune benchies raid blacks
  1. First, make sure nothing else is accessing your hard drive as you use HD Tune. Use Process Monitor to determine what apps (if any) you have to close before running the benchmark.
  2. Also, turn on the write-back cache (in the Intel matrix storage console).
  3. I'll double check everything, I am pretty sure write-back in enabled by default.

    Will run more benchies tonight...
  4. I reran the benchmark a good dozen times. I enabled write-back Via IMSC. That didn't seem to do anything but increase my burst rate.

    HD Tune: Intel Raid 0 Volume Benchmark (Rough New Averages)

    Transfer Rate Minimum : 80 MB/sec
    Transfer Rate Maximum : 185.0 MB/sec
    Transfer Rate Average : 132.5 MB/sec
    Access Time : 12-13 ms
    Burst Rate : 2500 MB/sec
    CPU Usage : -1.0%

    Only change worth mentioning is the burst rate. It went sky high.

    I am really surprised my max isn't over 200 mb/s....

    still looks very low to me
  5. That burst rate doesn't seem right at all.... any ideas? It's consistently wrong at least...
Ask a new question

Read More

Hard Drives NAS / RAID Western Digital Storage