Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Help on OC'ng Q8200 and XFX 750i sli

Last response: in Overclocking
Share
July 28, 2009 2:21:35 PM

Hi everyone, I'm new to overclocking and I have this specs

PSU: ODIN pro 550 Watts
MOBO: XFX 750i SLI
Graphics: 2 x Palit 9800 GT Sonic 512 MB in sli mode
RAM: 2 x Kingston 2 GB (I think this is generic) 6 -6- 6- 18
HDD: 2 x WDC 250 GB 7200 rpm
CASING: Gigabyte I-SOLO 3134
OS: Windows 7 RC1


The problem is that I'm afraid I moght blow up my mobo if the voltage settings is incorrect. My target is at least try to run it @ 2.8 or 3.0 GHZ ..

Any help would be much appreciated

More about : q8200 xfx 750i sli

July 28, 2009 9:29:00 PM

To run @ 2.8 set the fsb to 1600 and leave the voltage @1.25 (default).
If its unstable increase the CPU voltage 1 or 2 increments.

Be sure to turn off "Enhanced Halt State (C1E)" and Speed Step!

Your motherboard wont blow up unless you put C4 on it. XD
July 29, 2009 11:13:29 PM

thanks for your advice.. I'll try it.
Related resources
July 29, 2009 11:51:34 PM

Don't set the CPU vCore or FSB VTT over 1.4v, anything else I have already maxed out everything else (besides RAM) on that board with no side effects.
July 30, 2009 12:47:06 AM

when I try to set the FSB to 1600, it does not boot up. I tried again your advice to increase the CPU voltage, still it does not boot up. I also took the initiative to raise VTT by 2 increments and NB by also 2 increments(I just had to try :)  ). still it does not work. Anything else you would like to suggest?
July 30, 2009 4:05:11 AM

xmaicox said:
when I try to set the FSB to 1600, it does not boot up. I tried again your advice to increase the CPU voltage, still it does not boot up. I also took the initiative to raise VTT by 2 increments and NB by also 2 increments(I just had to try :)  ). still it does not work. Anything else you would like to suggest?

underclock the ram a bit to take that out of the equation :bounce: 
July 30, 2009 10:06:48 AM

Underclock by how much?
a b à CPUs
a b K Overclocking
July 30, 2009 10:33:04 AM

^ dont underclock it just change the ratio to "unlinked".
July 30, 2009 11:24:31 AM

unknowNmp said:
Don't set the CPU vCore or FSB VTT over 1.4v, anything else I have already maxed out everything else (besides RAM) on that board with no side effects.


Can I ask for the actual settings for the VCore,NB,SB and VTT, and also the settings for the ram cuz I think you also have the same mobo and processor as mine. :) 
!