Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

GA-MA78GM-S2H vista ultimate 64 wont install at all

Last response: in Motherboards
Share
October 11, 2008 12:00:38 AM

Just purchased a GA-MA78GM-S2H rev 1.1 motherboard, and I am having some problems with it. I also have an AMD athlon 64X2 5600 2.9 GHz 1MB l2 cache 65W processor and 2x2gig corsair RAM. While trying to install vista ultimate 64, it will freeze, usually at or right before the gui portion of the install (after loading windows files). By freeze I mean that the mouse cursor + timer are unresponsive, dvd drive stops spinning, etc. I ran memtest 86+ and the RAM appears to be good, i also tried booting with each stick separately and got the same results. The BIOS version is Award 6.00 PG, F5. Any help is appreciated. If you need more specs, I am happy to give them.
a c 177 V Motherboard
October 11, 2008 2:40:18 PM

Make & wattage of PSU?
October 11, 2008 3:08:39 PM

rosewill performance RP550-2 550W
Related resources
Anonymous
a b V Motherboard
December 7, 2008 1:37:49 AM

Download the correct SATA driver from Gigabyte's site.

Otherwise, change the mode of the SATA-controller to IDE
May 17, 2011 5:19:08 PM

ihatelolcats said:
Just purchased a GA-MA78GM-S2H rev 1.1 motherboard, and I am having some problems with it. I also have an AMD athlon 64X2 5600 2.9 GHz 1MB l2 cache 65W processor and 2x2gig corsair RAM. While trying to install vista ultimate 64, it will freeze, usually at or right before the gui portion of the install (after loading windows files). By freeze I mean that the mouse cursor + timer are unresponsive, dvd drive stops spinning, etc. I ran memtest 86+ and the RAM appears to be good, i also tried booting with each stick separately and got the same results. The BIOS version is Award 6.00 PG, F5. Any help is appreciated. If you need more specs, I am happy to give them.


I have the same mobo and was recently trying to update to Win 7 64 bit with the same issues. Did you ever get a resolution for this?
a b V Motherboard
May 18, 2011 12:23:51 AM

i run the f11 bios. yours sounds old. check site.
May 18, 2011 4:08:49 AM

swifty_morgan said:
i run the f11 bios. yours sounds old. check site.


I am already using F11 bios. Funny thing is 32 bit works and installs fine, but 64 installations of both Vista and Win 7 crashes randomly everywhere.
a b V Motherboard
May 18, 2011 4:55:09 AM

seek out and update your motherboard drivers.
!