Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Computer keeps beeping! SOMEONE HELP!?!

Last response: in Overclocking
Share
October 14, 2009 8:13:32 PM

I bought this computer from craigslist. Everything works fine (or thought it did) but when I run mutiple programs at once it starts beeping. Sometimes it will just beep for a second then stop then beep and so on. Other times it will just keep making a beeping sound and not stop until i close out some programs. I think the cpu is overclocked because its an AMD Phenom 2 x4 940 and its running at about 3.4 ghz. Everywhere i have looked says they run at 3.0ghz. So the only thing i came up with is that its running to hot. If that is the problem then how do i set the cpu back to stock settings? Also it has 2 western digital caviar green 640gb hard drives in raid-0. I have read in a few forums that you shouldnt run the caviar greens in raid-0. If this is the problem then how would i fix it?

I know the basics on building computers but when it comes to overclocking i have no clue. Also whats a good program/software that i can get to see what temps my computer componets are running at? Thanks for all and any help you can give me!

Computer specs...
Gigabyte GA-MA75GM-S2H, AMD Phenom 2 x4 940, XFX radeon HD 4870 1gb, ocz reaper (2x2gb) 1066, 2 WD caviar green in raid-0

More about : computer beeping

a c 197 K Overclocking
October 23, 2009 7:43:28 PM

I am tempted to say, "RTFM.", but you probably did not get a motherboard manual with your computer. Go to the Gigabyte website and download a manual for your motherboard. Somewhere in Chapter 2, it will tell you how to clear the BIOS.

That will put your motherboard back to stock settings.
m
0
l
October 31, 2009 1:51:37 PM

remove ur memory and clean it,reset cmos battery!
m
0
l
Related resources
January 10, 2010 2:40:43 PM

Hmm, did you ever figure out what was causing the problem? Or were you able to fix this? I am having a similar issue. Running windows just fine...but occasionally I just get a beep.
m
0
l
January 13, 2010 5:19:36 AM

one_with_shadows said:
Hmm, did you ever figure out what was causing the problem? Or were you able to fix this? I am having a similar issue. Running windows just fine...but occasionally I just get a beep.

did you try what was mentioned in the previous posts.
m
0
l
!