Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

getting 2 weird errors on startup, help please

Last response: in CPUs
Share
December 2, 2008 8:26:11 PM

k my friends pc gets an error message on bootup but loads to the main screen with no problems and runs without issues.

i feel obligated to help however as i built it and selected the components. (he was on a tight budget looking for a video editing machine btw)

parts:

- Asus P5Q Pro ATX
- seagate 500gb hard drive
- ati 3870
- 8gb ocz ram
- Q6600 (stock but with after market cooler)
- vista 64 bit

now the error message says the following:

EXPRESS GATE

ERROR CODE: 8C000002

EXPRESS GATE IS NOT INSTALLED ON YOUR SYSTEM OR THE INSTALLATION IS INCOMPLETE. TO GET INTERNET ACCESS WITHIN SECONDS OF STARTING YOUR COMPUTER, PLEASE USE EXPRESS GATE INSTALLER TO INSTALL EXPRESS GATE.

PRESS ANY KEY TO CONTINUE.

but it just lasts for 3 seconds and no key is pressed



second one says:

Marvell 88SE61xx Adapter - BIOS Version 1.1.0.L70d

Adapter 1
Disks Information:
No hard disk is detected!

im confused as there is no problem when vista is all loaded.

suggestions, ideas?

More about : weird errors startup

December 2, 2008 9:51:00 PM

it just seemed too unusual to be on google. normally i look but i was busy and i sort of wanted to get the answered delivered to my doorstep if you will

thanks though m8
Related resources
a c 319 à CPUs
December 2, 2008 10:19:50 PM

I think the marvell message is from the ide/esata controller chip. It can be safely ignored. To eliminate the message, disable the controller in the bios if you do not use any of the functions it supports.
June 18, 2009 6:01:19 PM

did anyone answer the 8C000002 question on how to make this go away? Please email WonderWoman70@earthlink with answer - thanks!
!