Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

-7-920 not showing correct running speed in some programs

Last response: in Overclocking
Share
December 28, 2009 9:50:17 PM

Anyone know why my i7-920 overclocked to 4.009 GHz isn't showing the correct speeds in all programs? It seems to be showing up correctly in CPUZ, but in many other programs it is showing up as 3816 (Memtest, Furmark, et al.).

I have the BLCK set to 191 and the CPU Multiplier at 21.

Thanks.
December 28, 2009 9:53:41 PM

BTW, I have speed step disabled.
m
0
l
December 29, 2009 3:05:47 AM

Must have something to do with turbo mode (21 vs 20 multiplier). Try turning turbo off and see if you then get consistent speeds.
m
0
l
Related resources
December 29, 2009 10:42:19 AM

TidalWaveOne said:
Must have something to do with turbo mode (21 vs 20 multiplier). Try turning turbo off and see if you then get consistent speeds.


Turbo mode and speed stepping were already both disabled.
m
0
l
December 29, 2009 12:46:57 PM

QueueCumber said:
Turbo mode and speed stepping were already both disabled.


How can you have a 21 multiplier if turbo mode is disabled? I didn't think that was possible.
m
0
l
a b K Overclocking
December 29, 2009 1:21:58 PM

TidalWaveOne said:
How can you have a 21 multiplier if turbo mode is disabled? I didn't think that was possible.


The BIOS allows you to set the multiplier to 21x manually and the turbo mode is automatically disabled by doing so.
m
0
l

Best solution

a b K Overclocking
December 29, 2009 1:24:00 PM

@OP:

The reason why other programs don't read the frequency correctly might be due to them ignoring the additional 1x bin you added manually.

You are definitely at 4GHz and have nothing to worry about if the system monitor in your BIOS also shows 4GHz which is most likely to be the case.
Share
!