Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

hd4870 x2 - no 2d mode for one core, disabled adapter, high temperatur

Last response: in Graphics & Displays
Share
October 20, 2008 11:20:18 PM

Hi,

It's my first message here

I've just bought Gainward ATI HD4870 X2 and have some problems.

1. The first core doesn't switch to 2d mode. It works fine for the second one. How to enforce 2d mode? I tried with rivatuner and overdrive (don't work!)

2. In CCC in information about hardware I have "disabled adapter" for the second core.

3. The temperatures are high (80 idle)

I would be grateful for any information about this issues.
October 21, 2008 12:10:37 AM

There are some other threads on these topics but here is the short version.

To get into 2d mode go into and exit a game.

If you find 80c too high run your fan higher. I'm idling at 56 right now with a relatively quiet 35% setting. I run 40% in games and max out at about 80c.
October 21, 2008 12:26:28 AM

Fired a game (crysis warhead), quitted and still no 2d mode for one gpu :( 
October 21, 2008 12:34:50 AM

How are verifying this. My preferred method would be GPU-Z.
October 21, 2008 12:36:31 AM

its a glitch that will be sorted out with a future driver, i dont know what ever one is worried about. you'll just have to deal with it
October 21, 2008 5:49:13 AM

yes I use GPU-Z.
glitch you say, let it be I will wait.
How about disabled adapter? Another glitch?
How about people reporting poor performance of this card? :( 
October 22, 2008 10:02:17 AM

mate that's the way it is - manufacturers have always given priority to releasing their card over fixing glitches, so they always take a while to get up and running properly. It's only been out 2 months anyway.

I set RIvatuner to sort my fan incrementally - about 35% i think, and i idle at 56c.

One problem i have randomly, is on Pro evolution 2009, I think my 4870x2 is creating a bottleneck, as the best GPU the game manual lists is a 3850. All settings are turned way up in CCC. Basically, when i play, every 8secs a slight disruption (line) moves up the screen. Hardly a problem but noticeable.

got any ideas??
!