Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Asus AH3450 Maybe you can help?

Tags:
  • Tuner Cards
  • Asus
  • Components
  • Graphics
Last response: in Graphics & Displays
Share
October 26, 2008 1:34:49 AM

I just purchased a half-height AGP Asus AH3450 video card to go in a low-profile HTPC, for the specific purpose of playing back HD content. I have installed it and loaded the drivers but cannot get it to work. I have tried to connect to two HD displays, an Advent 27" HDTV with component in only and a Samsung 19" HDTV with component and DVI both.

I have used the provided component adapter which plugs into the S-Video port. The display works on both HDTVs however they are both blue. I have tried two different S-video to component adapters (I had ordered one from ATI awhile back for another card) and two brand new component cables. I get the same result on both TVs.

I also tried a DVI to component cable. It is one of the cheap ones off Ebay. Since I only have one, I am skeptical of any output. Oddly enough they all work at boot. I see the bios screen load up and the Windows XP loading screen appears with the correct colors. When Windows loads, on the SVideo to component cables, the screen is blue. You can see the desktop but it appears blue - on both TVs. On the DVI to component cable, there is no desktop.

I have tried other drivers but the Asus card will not take ATI drivers. At this point, I have RMA'ed the card back to NewEgg but I'm hesitant to return it since there is no other better half-height AGP HDCP card on the market that I am aware of.

Any suggestions would be most appreciated.

More about : asus ah3450

November 15, 2008 10:47:34 PM

I'm having the same problem. If I do not install any drivers I can get to Windows just fine (but without drivers I can't do much).

Once I install the drivers Windows will only go as far as the loading (splash) screen. After that it's just a blank screen. I have to load into safe mode so I can uninstall the drivers and get Windows to load again.

I'm still looking for compatible 3rd party drivers to see if I can get this working. It sucks a lot that the card does not accept actual ATI drivers.

Any help would be greatly appreciated.

Thanks,
~Darxide
Related resources
November 16, 2008 12:33:04 AM

I RMA'd mine back to New Egg and went with an Nvidia card. Nary a problem after that.
Anonymous
December 2, 2008 5:49:54 PM

you have xp but the driver is x vista :non: 
Anonymous
September 5, 2009 11:34:57 AM

I used the supplied drivers by Asus ah3450 july 2008.
works fine windows 7.

Cheers
noel
!