Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Realtek audio troubleshooting

Last response: in Windows XP
Share
May 25, 2011 10:43:14 AM

I have up dated my realtek drivers and put two different set's of speakers on both my front and back speaker ports yet only on speaker works? Could you give me some idea's of things that could be wrong?
May 25, 2011 11:06:53 AM

I also wanted to add that my headphones work fine?
May 25, 2011 1:54:55 PM

do your speakers need an amp? are they rated to run straight from the sound card?
Related resources
May 26, 2011 5:01:38 PM

AntiZig said:
do your speakers need an amp? are they rated to run straight from the sound card?

Yes both sets are working fine on a secound computerer?
May 26, 2011 8:05:50 PM

did you set your soundcard to output to both ports? basically does your computer know that you gave it 4 speakers instead of standard 2?

if not you should set it up in the sound settings, can't give specific instructions cause it depends on the sound driver/software you got.
May 27, 2011 9:09:52 AM

Sorry about the confusion I am only hooking one set of two speakers at a time i was just trying to say I have tried two different sets of speakers and both sets only have one speaker working at a time. Also yes i have checked the sound card and its set on 2 speakers?
May 27, 2011 12:10:50 PM

well if the settings are set correctly and the sound card is not at fault, I guess it could be a faulty jack. How many jacks do you have? Are they all configurable? Have you tried different jacks for speakers? what model speakers do you have?
!