Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

EX58-UD3R memory slots??!

Last response: in Motherboards
Share
May 8, 2009 8:55:41 AM

ive just had a new core i7 920, gigabyte ex58-ud3r and 3 x 2gb of corsair 1333 triple channel. i put the memory into slots 1,3 & 4 to start triple channel, however all that happens is when i turn on the computer i get a continuos booting sequence, without ever getting to the bios. when i put the memory into slots 1,2 & 3 and the computer boots, however i get bsod until i upped the memory voltage to 1.6v. does anybody know what could be wrong? btw i have the latest f5 bios for the motherboard, and all drivers up to date.

More about : ex58 ud3r memory slots

May 8, 2009 2:50:19 PM

what specific memory model? the 1600 all requires 1.65v , 1333 should be happy with 1.5, but needing 1.65 isn't really unexpected.

however, filling the 3 white slots is correct.

set mem volts to 1.64
first @1.64v I would try 3 white slots
if that doesn't work
then 2 dimms in 1,3 run memtest-x86 for an hour or so, swap one of the dimms with the unused one and run again, testing to see if 1 out of 3 is bad.
a b V Motherboard
May 8, 2009 2:51:10 PM

Test the memory with memtest86+.
Tell us about your power supply.
Related resources
May 8, 2009 3:05:48 PM

well i have this memory

http://www.scan.co.uk/Products/6GB-(3x2GB)-CorsairXMS3-DDR3-PC3-10666-(1333)-240-Pin-Non-ECC-Unbuffered-CAS-9-9-9-24

and i have a 700w coolermaster psu. i have tried putting the memory in slots 1,3 & 4 after more voltage, still wont boot to bios. and i have run memtest and found no errors.
May 10, 2009 10:37:27 AM

i have updated the bios to f6b, i have also changed my sata hard drive to a master drive slot, as i didnt realise id put into a slave slot. before i changed this my hard drive would always appear as a removable device in windows, now ive changed it to master it is no longer seen as a removable device. could this have caused bsod?

btw after updating to bios ver.f6b all my memory timings and voltage are set to auto and ive gone 24hrs without a bsod.
May 12, 2009 4:51:55 PM

after going 24hrs and then another 8 or so hours with no problems this morning i got a bsod with irql_less_than..... whilst playing counter strike, i really need some help with this.
Anonymous
a b } Memory
a b V Motherboard
May 23, 2009 9:03:19 PM

try to remove all the drivers and insall the latest drivers chipset ,graphic card ..............
because this bsod sounds like drivers issues
Anonymous
a b } Memory
a b V Motherboard
May 23, 2009 9:04:04 PM

9-9-9-24 at 1.50V
May 26, 2009 2:36:09 PM

fenixriot said:
ive just had a new core i7 920, gigabyte ex58-ud3r and 3 x 2gb of corsair 1333 triple channel. i put the memory into slots 1,3 & 4 to start triple channel, however all that happens is when i turn on the computer i get a continuos booting sequence, without ever getting to the bios. when i put the memory into slots 1,2 & 3 and the computer boots, however i get bsod until i upped the memory voltage to 1.6v. does anybody know what could be wrong? btw i have the latest f5 bios for the motherboard, and all drivers up to date.





Sounds like you might have a bad DDR3 socket if all three sticks work fine in the other sockets.

I have the exact same mobo/CPU/RAM and I also installed the DDR3 modules in the 1,3 & 4 slots for the triple-channel function.

But I have not any problems.

BTW - did you try flashing to the new BIOS F6?
!