Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Windows won't boot with 2x xfx8800gt installed in sli

Last response: in Graphics & Displays
Share
April 18, 2009 7:09:28 AM

Hi can anyone help

problem: have just got another xfx8800gt to install into my pc so I can run sli but when I install it and start up the pc loads bios ok but when windows starts to load it crashes and bios starts to load again keeps cycling like this non stop.

Note: second card fan runs at full speed always why is this?

Cards are bridged properly
Cards are identical

sys spec

a8n-sli premium
2x xfx alpha dog 8800gt
amd 4600+ Dual core
4 g ram ddr (Gill)
620watt modular ps

OS vista 64bit

please help have tryed a few things and am at a loss :( 
April 18, 2009 7:41:56 AM

what is the driver version? maybe BSOD happen because of the driver
April 18, 2009 7:57:29 AM

8800gt driver is the latest version 182.5
Related resources
April 18, 2009 8:01:22 AM

specific PSU details?
April 18, 2009 8:08:25 AM

CORSAIR HX620watt modular power supply
April 18, 2009 8:16:29 AM

have you tested each gpu individually in both pci slots to insure that isn't the problem?
April 18, 2009 8:20:36 AM

yes both gpu's work in the no 1 pcie slot individually but havn't tested in the secondary pcie slot can I run a gpu in the sec pcie slot without one in the first?
April 18, 2009 8:30:22 AM

yes, you should be able to because I'd guess some people put their cards in the 2nd slot so it runs cooler and the cpu stays cooler.
April 18, 2009 8:31:52 AM

cool will give it a try n let you know thanks:) 
April 18, 2009 8:44:45 AM

with gpu in no 2 slot:
-no display on startup at all
-gpu fan runs on high speed the whole time

do I need to change something or has my mobo died:( 
April 18, 2009 11:16:52 AM

smokengunz said:
with gpu in no 2 slot:
-no display on startup at all
-gpu fan runs on high speed the whole time

do I need to change something or has my mobo died:( 


Dead slot.
April 18, 2009 11:29:38 AM

check your CPU for broken/bent pins. make sure there isn't nothing on them like thermal paste anywhere. re-do the thermal paste job.
RAM voltage?

or

some motherboards only take the card in the primary slot when 2 are not installed for SLI
a c 171 Î Nvidia
April 18, 2009 11:52:44 AM

What does 'AI Selector' show?
!