Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Phenom II x4 940 BE Questions

Last response: in Overclocking
Share
December 8, 2010 9:35:28 PM

As of now I'm running my phenom 940 at 3.4 Ghz with 1.375v and it seems pretty stable, But when I bump it up to 3.5ghz it crashes on prime95 (small FFT's test) within 15 minutes, even bumped up at 1.3875v it will fail.
-I read that I should be able to get 3.5 stable with only 1.36-1.375v. I havn't tried bumping up the volts any higher, anyone else needing over 1.38v to get a stable 3.5 on this processor? BTW my temps right now are 45c load with prime95 and they were going only 51c (with the 3.5ghz@1.3875v) when it crashed.

Cool N' quiet disabled, Spread spectrum disabled.
AMD phenom ii x4 940BE, Xigmatek balder
corsair 750TX PSU
biostar 790gx A2+
2x adata 2gb ram DDR2 800 it is on auto, but it shows the correct default timings in CPU-Z
HD 4850

More about : phenom 940 questions

December 9, 2010 2:00:01 AM

At a guesstimate I would think that maybe your mobo does not like to overclock, as your psu and ram seem to be more than able to do the job...:) 
m
0
l
a c 138 à CPUs
a c 241 K Overclocking
December 9, 2010 2:29:38 AM

i don't know your DRAM timming configuration..?
- increase Vcore again small
- increase Ram voltage set to manual set your CAS,TRAS etc memory configuration
- disable C1E
m
0
l
Related resources
December 9, 2010 3:18:39 AM

For some reason in CPU-Z it says my "HT Link" is only at 1600 MHz. I thought the CPU is 1800 HT link? I'm kinda confused what that means
RAM is at 1:2 5-5-5-18,command rate =2T, Bank cycle time =24.
m
0
l
December 9, 2010 3:43:47 AM

So you think the slow RAM is what is keeping me from going 3.5 stable? I was kinda hopping I could get there with just multiplier and vcore
m
0
l
a c 138 à CPUs
a c 241 K Overclocking
December 9, 2010 3:48:15 AM

Not slow you see still CL5
m
0
l
!