Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

I need HELP!! up graded p4 to celron 220

Last response: in Components
Share
July 6, 2009 5:35:58 PM

my crappy computers specs
dimension 4300
384 meg of pc133
nvidia gforce2 mx/mx 400
creative SB live! audio card
celron 220 processor

the problem is the after replacing my 1.6 p4 with a celron 220 the idle no longer works propely it just hangs and does NOTHING not even the caps lock responds after roboot it acts as if nothing happened

More about : graded celron 220

July 6, 2009 5:40:43 PM

what do you mean by "idle doesn't work properly? does the computer boot at all. if not did you upgrade the BIOS before changing the CPU?
July 6, 2009 5:45:31 PM

yes i upgraded the bios and yes it does boot and if i leave it alone for 10-15 mins no programs running it freezes
Related resources
July 6, 2009 5:50:42 PM

does the PC recognize the CPU properly and not saying that is is an unknown processor or something like that
July 6, 2009 5:54:51 PM

everything works perfect except when it goes in to idle its a dell and its under clocked by default so i suspect that it is not getting enough power
July 6, 2009 6:11:01 PM

comeon peoplez no answers?
July 6, 2009 6:41:47 PM

do you mean it goes into standby mode or just freeze after a few minutes or so?

might be a setting in bios too i would try setting bios defaults and if that does not work try turning off some CPU features in the BIOS (if the dell BIOS will let you)
July 6, 2009 6:42:48 PM

it just freezes after a while and dell bios wont let you
July 6, 2009 6:57:22 PM

what operating system are you using?
July 6, 2009 7:15:10 PM

Try turning off Speed step or any other power saving features.
July 6, 2009 7:31:30 PM

Agreed. If the dell bios doesn't let you do that, try going into the control panel, then power options. Set it up so that nothing is ever shut down. No turn on monitor, no spin down harddrives, make sure everything is always on. Might help.
July 6, 2009 7:42:15 PM

Keep it from going in to sleep-mode via power settings, IMO.
July 6, 2009 8:01:56 PM

ive done all that but to no avail im getting another mobo
!