Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

First time OC'ing i5 760 @ 4ghz help wanted

Last response: in Overclocking
Share
May 21, 2011 11:52:21 PM

i5 760 now at 4.0ghz
asus P5P55D mobo
4 gigz of Corsair Dominator ram 1600 ddr 9-9-9-24-2N-1 1.65v-1.15???
coolermaster V6 cpu cooler
cooler master HAF case full steel tower
cooler master gx 750w PSU
xfx 5770 oc'd


so here are my questions,

must i have LLC enabled? cuz i think i was getting vdrops with it off. any other fixes?

IMC voltage = QPI / VTT right? all the same things?

Do i need to change my timings? cuz right now they are stock for my ram. 9 - 9 - 9 - 24

why is my vcore set to 1.3 in bois but on gpuz i see 1.288? is that a problem?

running prime95 now on the large one... no errors as of yet. max load temps on the highest core right now is 70. i think thats doing good imo. opinions?

what can i do to further tweak it to run beter or should i do anything?

again this is my first OC, i have done alot of reading already but feel i am still a huge nooblet.
May 22, 2011 9:32:47 AM

1.2 i believe i may of changed it to 1.3 but i would have to restart to varify its one or the other but i think 1.2 lol.
August 19, 2013 6:31:31 AM

ambizro said:
i5 760 now at 4.0ghz
asus P5P55D mobo
4 gigz of Corsair Dominator ram 1600 ddr 9-9-9-24-2N-1 1.65v-1.15???
coolermaster V6 cpu cooler
cooler master HAF case full steel tower
cooler master gx 750w PSU
xfx 5770 oc'd


so here are my questions,

must i have LLC enabled? cuz i think i was getting vdrops with it off. any other fixes?

IMC voltage = QPI / VTT right? all the same things?

Do i need to change my timings? cuz right now they are stock for my ram. 9 - 9 - 9 - 24

why is my vcore set to 1.3 in bois but on gpuz i see 1.288? is that a problem?

running prime95 now on the large one... no errors as of yet. max load temps on the highest core right now is 70. i think thats doing good imo. opinions?

what can i do to further tweak it to run beter or should i do anything?

again this is my first OC, i have done alot of reading already but feel i am still a huge nooblet.


why is my vcore set to 1.3 in bois but on gpuz i see 1.288? is that a problem?
No this isn't a problem, you set it to 1.3 in bios it means it won't go above 1.3 which is good but doesn't mean it always fixed at 1.3.

Use intel Burn test to see if everything is stable (use higher settings) if everything is "a" ok and temps doesn't go over 90 degree's with max load you are fine. I would also see if you would like to increase the OC to 4.2g.

I have the same CPU as you and I run into a bit of a problem with heat. I don't have watercooling or a high standard after market air cooler.
!