Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Playing HD Videos (nvidia)

Last response: in Graphics & Displays
Share
July 3, 2009 7:07:51 PM

hi, new to the forum.

hope you guys can help me out here.

a couple of weeks ago i downloaded some movie trailers in HD (1280X720 .mov format) quicktime.

when i tried to play them my display i would get no video but the sound was good.

so my friends told me to get a new Graphics card, got the nvidia geforce 8400 gs.

now my videos play but now.... they play in slowmotion, once again, the sound is good

when i play a wmvHD video, they play great! problem seems to be with the .mov format.

what could be the problem, i tried messing with the settings in the nvidia control panel, nothing.

downloaded the latest driver for the nvidia card, still. i even downloaded the k-lite codecs.

i also tried different players VLC,KMP,WMP,POWERDVD.... nothing. still in slowmotion.

can someone help me? does someone know the proper settings? or is it something else?

here are my PC specs:

HP Pavillon 061
Microsoft XP Home (5.1,build 2600)
BIOS Version: 3.21
Processor: Intel(R),Celeron(R) CPU 2.70GHZ
Meomory: 1014MB
DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)


Graphics Card

Nvidia Geforce 8400 GS 512MB
Driver Version: 6.14.0011.86
Date: 6-10-09

here are the specs i need to run HD videos according to microsoft:

Minimum Configuration
(to play 720p video)

Windows XP
Windows Media Player 9 Series
2.4 GHz processor or equivalent
384 MB of RAM
64 MB video card
DVD drive
1024 x 768 screen resolution


any help would be great
thank you for your time
wutang4life


P.E.A.C.E.

More about : playing videos nvidia

July 6, 2009 7:41:34 PM

The reason your videos are slowing down is because of your proccessor, I beleive it cannot keep up with the video encoding during video playback.
Related resources
July 7, 2009 9:32:55 PM

thanks for the reply..

i dont know much about all these computer specs and stuff...

but howcome, i can play wmvHD Videos in 720p just fine....

but not the .mov HD Videos?

it doesnt make sense...my pc perfers one format over another??

even if i download quicktime player, still in slowmotion.

funny thing is... before i bought the nvidia 8400, i could play the .mov files, just fine..

and back then it couldnt play wmvHD, so now its the oppsite... very frustrating!

thats why im sure its a setting i need to do...

does anyone else have a possible solution??

!