Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New Build - Can't Fix What's Broke

Last response: in Systems
Share
June 19, 2009 2:31:44 AM

CPU: COREi7 920 @ 2.66Ghz w/D0 Stepping
GPU: Sapphire 2x 4890 Toxic OC Edition
RAM: OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
MB: ASUS P6T Deluxe V2
HD: Western Digital Caviar Black 1TB
Case: Antec 1200

So I finally got my D0 CPU in the mail and threw my new machine together. The LEDs for the three occupied dimm slots were illuminatedWent into BIOS and set voltage on RAM to 1.64v and everything ran smoothly. Installed windows and video cards with no hiccups. Set up my Crossfire and closed the case up. Moved the beast upstairs, plugged it in and got a message stating that overclocking failed. Resetting completely hung the system.

It now refuses to enter either the OS or BIOS. Only one of the dimm slots' LEDs are illuminated (A1), and pressing any buttons does nothing. It will actually only send out a signal to the monitor about half the time its turned on (powers up fine; fans spin, video cards blowing air), but nothing shows up on the screen.

Anytime I try to go into BIOS or the OS, it freezes. Everything fell apart when I powered off after finishing video card install/Crossfire Enable, so I'm inclined to think the problem is there. Opinions, advice?

More about : build fix broke

a c 136 B Homebuilt system
June 19, 2009 2:42:37 AM

clear the bios/cmos

either a jumper or remove the battery for a few minutes
June 19, 2009 2:47:38 AM

Doing a RAM test now. Boots fine on 1 to 2 stick, adding a third and it goes poopy.
Related resources
!