Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Help!!! Vertex 2 60GB not detected by BIOS!

Last response: in Storage
Share
April 28, 2011 2:25:32 AM

Nasty, nasty, nasty...

Got the parts for my new rig earlier today, put it all together, started installing Win7 64
and found out there's nowhere to install it!!! :o 

Went to BIOS, it doesn't see the SSD.
Updated BIOS to newest version, still nothing.
I think maybe I just miss some knowledge regarding the BIOS settings but I couldn't find out what what it is even after searching for hours on the web.

The Vertex is the only storage device on this baby.

Please Help!!!!!!!!!

P.S.

1. Besides that everything seems to work fine.
2. Vertex is plugged to SATA2 and power properly.
3. BIOS detects DVD drive alright.

Specs :

Intel Core i5 2500k
Gigabyte P67A-UD3-B3
G.Skill Ripjaws X DDR31600 2x2GB
OCZ Vertex 2 60GB
Pioneer DVR-219LBK
Scythe Mugen 2 Rev B
Antec Two Hundred
Corsair GS 600W


a c 289 G Storage
April 28, 2011 1:03:18 PM

Two things come to mind.
First, plug said drive into another machine. If it isn't seen there either, try a new data cable and a new power cable. If it still isn't seen, RMA it.
I don't think that the Gigabtye boards are guilty of this sin, but some BOIS setups require that you enable the individual ports that have SATA drives in them.
a b G Storage
April 28, 2011 3:26:11 PM

Disable AHCI in the BIOS, enable IDE. Try some other SATA port if still not working.
a b G Storage
April 28, 2011 4:45:59 PM

Might be worth asking these questions over at the mfgrs forum as they deal with these specific issues all the time over there.
!