Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Cant get windows7 64 to see sata HDD during install

Last response: in Motherboards
Share
January 19, 2010 6:37:27 PM

I am having a issue installing Windows7 64bit on a Sata HDD. I have everything correctly set in the bios and I have updated the BIOS. I have all the needed drivers loaded on a usb flash drive, I point the installation to the drivers and they load fine but the drive still doesnt show. The hard drive even shows in the bios as ide slave. My set up is a i5 750 cpu- GA-P55-UD3R mobo, 500 gb Western Digital sata HDD. Any help would be greatly appreciated.
January 20, 2010 1:39:07 AM

I had a similar situation happen to me which I overcame by enabling AHCI in the BIOS.

Different motherboard here so your mileage may vary but that's what worked for me.
January 20, 2010 2:52:26 AM

I tried that in the BIOS but it still wont see the drive during the install
Related resources
January 20, 2010 3:11:08 AM

Make sure you have the SATA hard drive plugged into an appropriate SATA port as on some motherboards there are ports designated for a specific purpose to be used in a particular way.
January 20, 2010 8:33:58 AM

i ahd that problem turned out i was missing the scisi thing ro somethign liek that happen in xp vista and 7 each time i had to have someon else look at it he said when i formatted my drives the os cleared the entire drive but i also found out that it was bios related later on. if you give us your mobo info and hdd info we can help you quicker adn better. i think the guy at the shop had to use a diffrent computer or program to install the os.
January 20, 2010 12:27:09 PM

the mobo is GA-P55-UD3R, the harddrive is 500 gb Western Digital 5400 rpm. Thanks
!