Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Double Question - Stuttering system / operation on a socket error

Tags:
Last response: in CPUs
Share
November 16, 2009 3:14:03 PM

Hi,
I've been dealing with 2 problems for a week now, and I suspect and hope they are related.

First off, I think it's network related. I get a "an operation on a socket could not be performed because the system lacked sufficient buffer space or because queue was full" for a week now which means i can't use either my client or browsers, I need to restart the pc, reconnect and than it's fine. I've also noticed this one happens only 11-12 hours, not earlier.
I've google about the error and tried to reset the TCPIP to it's default but nothing changed.


Second one, is my system is stuttering, which means if I use my browser while playing Winamp or VLC, the file stutters for a couple of seconds, then it's fine and then again.

Here is a log with my stats:
Mainboard : Asus P5KPL-C/1600
Chipset : Intel G31/G33/G35
Processor : Intel Core 2 Duo E7200 @ 2533 MHz
Physical Memory : 4096 MB (2 x 2048 DDR2-SDRAM )
Video Card : NVIDIA GeForce 9500 GT
Hard Disk : Maxtor (61 GB) SATA
Hard Disk : WDC (500 GB) SATA
Hard Disk : WDC (80 GB) IDE
DVD-Rom Drive : ASUS DRW-2014L1T ATA Device
Monitor Type : Samsung SyncMaster - 24 inches
Network Card : Attansic (Now owned by Atheros)
Operating System : Windows (TM) Vista Ultimate Professional 6.00.6001 Service Pack 1
DirectX : Version 10.00
Windows Performance Index : 1.0
Mainboard : Asus P5KPL-C/1600
Bios : American Megatrends Inc.
Chipset :Intel G31/G33/G35
Physical Memory :4096 MB DDR2-SDRAM
Video Card : NVIDIA GeForce 9500 GT

Processor : Intel Core 2 Duo E7200
Frequency : 2533 MHz - (current : 2532.73 MHz)
Number of Core : 2
Support : Socket 775 LGA
Cache L1 : 2 x 96 KB
Cache L2 : 3072 KB
Voltage VID : 1.163 V
FPU Coprocessor : Present
Core 1 Activity : 26%
Core 2 Activity : 24%
Hardware Monitoring : Winbond W83627DHG
Voltage CPU : 1.21 V
+3.3V Voltage : 3.33 V
+5V Voltage : 4.73 V
+12V Voltage : 11.99 V
Processor Fan : 1591 rpm
Mainboard Temperature : 30 °C
Power/Aux Temperature : 33 °C
:
Processor : Thermal Diode
Processor Temperature (Core 1) : 29 °C
Processor Temperature (Core 2) : 23 °C
:
Video Monitoring : nVidia Driver
GPU Temperature : 52 °C
:
Hard Disk Monitoring : S.M.A.R.T
Hard Disk Maxtor 6Y060M0 :30 °C
Hard Disk WDC WD800JB-00ETA0 :25 °C
Hard Disk WDC WD5000AAKS-00A7B0 :30 °C

I've tried anything I could find over the web and still nothing...It's not a free space or temperature issue, the C: drive (SATA) is dedicated to system only, have over 25GB of free space, defragmented and disc checked.
I don't recall doing any major changes or installations lately.

Anybody suffered the same problems? Are they related?

Thanks in advance guys!


a b à CPUs
November 17, 2009 5:08:12 AM

Since you've rendered the difference between the hard disk connections, feel free to remove the 80GB WD and see what happens.
!