Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

NO Keyboard detected! Cant get into BIOS!!!

Last response: in Components
Share
December 9, 2009 12:58:40 PM

Hello guys I just bought a new CPU Fan since the old one was standard and have overheat issues then gets BSOD. Well I also bought a new SATA Hard disk and was planning to newly install Windows 7 Pro to it but I need to set primary boot device in the BIOS first, but I get this error that said NO Keyboard detected USB over current status detected! Computer will shutdown in 15 seconds. Please help me.
PC Specs:
MB: Asus P5Q SE2
CPU: Intel Core 2 Quad 2.66GHz Q8400 LGA775 socket, Scythe Katana III cooling fan.
RAM: 4GB 2x2GB Kingston DDR2 800 Memory RAM
GFXCard: ATi Sapphire Radeon HD4770 512MB GDDR5 40nm
HDD: 500GB Seagate Barracuda 7,200RPM SATA Hard disk.
PSU: 600W Silverstone Element PSU 80+ Bronze
Ex-Fans: GeLid back fan 8cm

It used to work but with BSOD because of the CPU fan not good enough, so i bought a new CPU fan and a new SATA HDD because my old was ATA and I thought that SATA performs better so, yeah...
Please reply to this I really want this computer to be up and running! thankies!

More about : keyboard detected bios

December 9, 2009 1:07:28 PM

Have u try with another keyboard? or try to plug your usb keyboard on the back of your case... PS/2 keyboard is another try if u still failed...
m
0
l
December 9, 2009 1:21:39 PM

wa1 said:
Have u try with another keyboard? or try to plug your usb keyboard on the back of your case... PS/2 keyboard is another try if u still failed...


Im currently using a Logitech PS2 Keyboard which in the first place didnt work then I tried using USB keyboard and it also didnt work, then I tried with no keyboards an the error still appears, it appears under a logo of American Megatrends which in my mind is the BIOS or thingy.
m
0
l
Related resources

Best solution

December 9, 2009 1:40:02 PM

If that still happen then i think the problem is on your motherboard...

How much usb ports that u have? have u tried with all of them?
Share
December 9, 2009 1:43:52 PM

I guess so too yeah it is a motherboard thingy issue, I only tried with the USB ports on the back part and havent tried with the front one but I still think it does the same tho right now im dissasembling the whole thing and trying to find out what the heck is wrong with it, and if others know a solution or had a similar or same problem, please post it here, cause i would like to know a solution and to find out am i the only one with this problem, i know im not the only one with the USB issue things but about the ps2 and usb keyboards not working. thanks!
m
0
l
December 9, 2009 1:46:16 PM

Guys im going to bed its 11PM in my place and please post any replies to this thread while im asleep, see you guys 2morrow. thanks wa1 for replying in a jippy!
m
0
l
December 9, 2009 2:58:58 PM

If usb on the back one is not working then possibly on the front too...
Ok, just post again if u have some improvements, many people here would happy to help u...
m
0
l
December 10, 2009 10:53:51 AM

I bought a new MB since the old one was a bad MB and would'nt work, ever so now problem solved and see ya guys soon, but will probably get a serius problem again soon!
m
0
l
December 10, 2009 11:17:09 AM

i hope not... :) 
m
0
l
!