Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

GIGABYTE x58A-ud3r (MEMORY ISSUE)

Last response: in Motherboards
Share
March 16, 2010 3:12:43 AM

Hi all,

As the title says i have been having a memory issue with my newly built PC. I have installed 6gb of corsair xms3 1600 (3 sticks of 2gb).. In system it says installed memory 6gb (4gb usable).I have run cpu-z and it detects 6bg. I have tried ticking and unticking the maximum memory box in the advanced menu in the boot tab of msconfig and had no luck. . i have searched google and found this problem many times but with other peoples problems they say the bios detects the correct amount of installed RAM.
My bios version F5.

There isn't a memory remapping option in my bios!!!!!!!

March 16, 2010 3:30:39 AM

aford10 said:
The rest is probably reserved. What OS are you using?

If you've got windows 7, check out this thread.
http://www.sevenforums.com/hardware-devices/6720-instal...


Win7 64-bit

I've seen similar articles saying the 2GB are reserved for the OS for more stability. I guess that must what it is.

Also I cleared the cmos and it shows 6GB but then my computer starts freezing and when I reboot it goes back to 4GB. Weird huh?
m
0
l
a b V Motherboard
a b } Memory
March 16, 2010 3:45:27 AM

This fix was on the 2nd page of that post. It's worth a shot.


Fix fix fix
FIX FIX FIX****FOR ANYONE HAVING THIS ISSUE!!!!******FIX FIX FIX

1)Run
2)type "msconfig"
3)Go under the "boot" tab
4)click "advanced options" button
5)UNCHECK! "Maximum memory"
6)Reboot
m
0
l
!