Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Can't set up raid 0 on msi 870a-g54

Last response: in Storage
Share
August 2, 2011 2:37:11 PM

hi there
i jst got a 870a-g54 and 2 samsung f4 2tb drives. i want to set up a raid 0 with them. so i went into the bios, and changed the raid mode from ide to raid, and i pressed f10 and rebooted. thing is, when it reboots, no raid prompt shows and instead it says no bootable media, please restart. i also have the latest bios as well http://www.msi.com/product/mb/870A-G54.html#/?div=BIOS .
help please
thanks

More about : set raid msi 870a g54

August 2, 2011 3:56:35 PM

it turned out to be the bios, as i reverted the bios to the earliest one and it shows up fine now, but it dont show up in windows 7 as raid, but as 2 sepreate hdds?
August 2, 2011 5:06:46 PM

You have to go into the RAID BIOS during boot and set up the RAID array. After that, Windows will recognize one double-size hard drive.
Related resources
August 2, 2011 5:12:47 PM

Leaps-from-Shadows said:
You have to go into the RAID BIOS during boot and set up the RAID array. After that, Windows will recognize one double-size hard drive.


thats wot i have done now, i set up a raid0 array iin bios successfully, but when i boot in win 7 on a sepreate hdd, it shows at 2 sepreate hdd in comp management.


thx
August 2, 2011 8:55:09 PM

ok i finally been able to set it up and get it to show in windows, but it shows as a volume with 2 unequal sized parts?
August 2, 2011 10:10:23 PM

nevermind solved
!