Closed

Problems with Gigabyte GeForce 8400 GS 256MB

I got this Gigabyte GeForce 8400 GS 256MB.......... bt it seems dat no matter what game i play my pc hangs a lot!!! Even CS-1.6 i cant get 100 fps due 2 such lags.... so while playing CS i always keep my task manager open. which cuts da hang bt still lags a lot... Plz help me wid dis Problem.... MY PC specification are, MSI 945GCM7 mother board, Intel DUEL-CORE 2.25 processor Gigabyte GeForce 8400 GS 256MB PCI, and 80 GB H.D.D! PLZ help me wid this problem!!!
9 answers Last reply
More about problems gigabyte geforce 8400 256mb
  1. did your pc hang only when playing games or does it also hang when doing something else like watching movie? but 8400GS never made for serious gaming. can you post your full spec?
  2. Nope it only hangs on playing games.......... :( but yes sum-times i face this pixels problem which goes away after restarting my PC..... Nd CounterStirke 1.6 doesnt require high graphics bt still dis low configured games lags... which really makes me mad.. Will this help u to find a solution for my prob?? PLZ reply!!
  3. yeah you are bottlenecking your computer somewhere, what is your RAM/FSB speed. your CPU might also be bottlenecking. CPU is much more important for gaming than people give it credit. CS 1.6 is so easy to run, i can run it high detail on my four year old comp with integrated graphics 1GB of PC-3200 2.2GHz single core
  4. what about your cpu & graphic card temp? sometimes overheating may cause the game to hang or system emergency shut down. if thats not the case you can try updating your graphic driver but i doubt that will solve your problem. btw if you really want to play games it is better to get more powerful card like ATi HD4650/HD4670. they are pretty cheap right now
  5. Hmmmmmm i guess there is no solution 2 my problem... still thnx guyz 4 helping me out!!!! ND im using 2 GB ram...........
  6. that problem also faced me..then after a while the graphics card stopped work completely....also my brother have the same card and faced the same problem...it is a problem in manufacturing
  7. Quote:
    that problem also faced me..then after a while the graphics card stopped work completely....also my brother have the same card and faced the same problem...it is a problem in manufacturing

    I have a passively cooled one that still works fine after three years, so the manufacturing seems fine.
  8. Know this is an old thread, yet may help many others in the future!
    I had the same problem.

    Installed new Video Card. (EVGA GeForce 8400 GS 1G DDR3)
    VERY slow boot up, very sluggish general operation, Video was slow as could be, Computer would eventually hang after 20 minutes or so (Sometimes sooner).

    It turned out to be a wrong setting in the Bios.

    Had to set the BIOS to use the PCI-e slot for video first.
    Once I did that, it runs great!
    Fast & smooth!

    Hope this helps. :)
  9. This topic has been closed by Mousemonkey
Ask a new question

Read More

Graphics Cards Gigabyte Geforce Graphics