Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Can't get Tivo and my PC to talk

Last response: in Home Theatre
Share
Anonymous
June 28, 2005 4:24:01 PM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

Best I can tell, I have done everything correctly.
Latest Desktop s/w
I have gone to tivo.com and allowed transfers
I have published music and photos.
correct adapter
When I go to Tivo on my PC, and check settings I get
signal strength excellent, the network is found, and, when I check
connection, I get 'Connected.'
I have set up the IP address to the server.
Yet, when I try to get photos I get a message saying it can't fine the
server. Now what?

More about : tivo talk

Anonymous
June 28, 2005 9:05:42 PM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

In article <vSewe.15664$B_3.4971@fe05.lga>,
Old Guy <jay.lunis@gmail.com> wrote:

> Best I can tell, I have done everything correctly.
> Latest Desktop s/w
> I have gone to tivo.com and allowed transfers
> I have published music and photos.
> correct adapter
> When I go to Tivo on my PC, and check settings I get
> signal strength excellent, the network is found, and, when I check
> connection, I get 'Connected.'
> I have set up the IP address to the server.
> Yet, when I try to get photos I get a message saying it can't fine the
> server. Now what?

The port used is likely blocked in your router. If you have a firewall
router open it wide up on the LAN side.
June 28, 2005 9:05:43 PM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

Or perhaps you have IP and/or MAC filters enabled. I would also disable WiFi
security during initial setup, just to eliminate it as a cause. Make it as
simple as possible for connection to be established, THEN add back IP/MAC
filters, security, etc.

Jim


"Jack Zwick" <jackzwick@yahoo.com> wrote in message
news:jackzwick-5B3F17.12054228062005@newssvr11-ext.news.prodigy.com...
> In article <vSewe.15664$B_3.4971@fe05.lga>,
> Old Guy <jay.lunis@gmail.com> wrote:
>
> > Best I can tell, I have done everything correctly.
> > Latest Desktop s/w
> > I have gone to tivo.com and allowed transfers
> > I have published music and photos.
> > correct adapter
> > When I go to Tivo on my PC, and check settings I get
> > signal strength excellent, the network is found, and, when I check
> > connection, I get 'Connected.'
> > I have set up the IP address to the server.
> > Yet, when I try to get photos I get a message saying it can't fine the
> > server. Now what?
>
> The port used is likely blocked in your router. If you have a firewall
> router open it wide up on the LAN side.
Related resources
Anonymous
June 28, 2005 9:05:43 PM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

Jack Zwick wrote:
> In article <vSewe.15664$B_3.4971@fe05.lga>,
> Old Guy <jay.lunis@gmail.com> wrote:
>
>
>>Best I can tell, I have done everything correctly.
>>Latest Desktop s/w
>>I have gone to tivo.com and allowed transfers
>>I have published music and photos.
>>correct adapter
>>When I go to Tivo on my PC, and check settings I get
>>signal strength excellent, the network is found, and, when I check
>>connection, I get 'Connected.'
>>I have set up the IP address to the server.
>>Yet, when I try to get photos I get a message saying it can't fine the
>>server. Now what?
>
>
> The port used is likely blocked in your router. If you have a firewall
> router open it wide up on the LAN side.

Well, I can go into Norton Firewall and disable it. Still can't get
Tivo to connect. Umm, just out of curiousity - what server address does
it want - router or PC (the one with the pictures)?
Anonymous
June 28, 2005 11:48:33 PM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

In article <42C18CB4.7090804@gmail.com>, Old Guy <jay.lunis@gmail.com>
wrote:

> Jack Zwick wrote:
> > In article <vSewe.15664$B_3.4971@fe05.lga>,
> > Old Guy <jay.lunis@gmail.com> wrote:
> >
> >
> >>Best I can tell, I have done everything correctly.
> >>Latest Desktop s/w
> >>I have gone to tivo.com and allowed transfers
> >>I have published music and photos.
> >>correct adapter
> >>When I go to Tivo on my PC, and check settings I get
> >>signal strength excellent, the network is found, and, when I check
> >>connection, I get 'Connected.'
> >>I have set up the IP address to the server.
> >>Yet, when I try to get photos I get a message saying it can't fine the
> >>server. Now what?
> >
> >
> > The port used is likely blocked in your router. If you have a firewall
> > router open it wide up on the LAN side.
>
> Well, I can go into Norton Firewall and disable it. Still can't get
> Tivo to connect. Umm, just out of curiousity - what server address does
> it want - router or PC (the one with the pictures)?

connects to PC IP #, assuming sharing is on, on the PC.
Anonymous
June 28, 2005 11:48:34 PM

Archived from groups: alt.video.ptv.tivo (More info?)

Jack Zwick wrote:
> In article <42C18CB4.7090804@gmail.com>, Old Guy <jay.lunis@gmail.com>
> wrote:
>
>
>>Jack Zwick wrote:
>>
>>>In article <vSewe.15664$B_3.4971@fe05.lga>,
>>> Old Guy <jay.lunis@gmail.com> wrote:
>>>
>>>
>>>
>>>>Best I can tell, I have done everything correctly.
>>>>Latest Desktop s/w
>>>>I have gone to tivo.com and allowed transfers
>>>>I have published music and photos.
>>>>correct adapter
>>>>When I go to Tivo on my PC, and check settings I get
>>>>signal strength excellent, the network is found, and, when I check
>>>>connection, I get 'Connected.'
>>>>I have set up the IP address to the server.
>>>>Yet, when I try to get photos I get a message saying it can't fine the
>>>>server. Now what?
>>>
>>>
>>>The port used is likely blocked in your router. If you have a firewall
>>>router open it wide up on the LAN side.
>>
>>Well, I can go into Norton Firewall and disable it. Still can't get
>>Tivo to connect. Umm, just out of curiousity - what server address does
>>it want - router or PC (the one with the pictures)?
>
>
> connects to PC IP #, assuming sharing is on, on the PC.
Don't know for sure but I know my laptop can share folders as long as
Norton Firewall is disabled.
!