Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

K9A2 Platinum problems w/F2-6400CL4D-4GBPI-B

Last response: in Memory
Share
March 27, 2010 7:50:50 PM

I used G.SKILL.COM Ram Configurator to find faster lower latency DDR2 for my MSI K9A2 platinum mobo, it suggested the F2-6400CL4D-4GBPI-B DDR2-800, so I bought 2 pairs. They arrived yesterday afternoon, I installed them and Windows wouldn't boot up, so I removed one pair, and then Windows loaded right up, changed to the other pair - same results, Windows booted fine. But when use all 4, it's back to square one. Any suggestions?

K9A2 Platinum
AMD Phenom Quad Core 9850 black edition
2 - Hitachi DHS721010 1T hard drives
Corsair TX850W PS
2 - ATI Radeon HD5770 1gb DDR5 (Crossfired
Windows 7 Pro 64bit
a c 81 } Memory
March 28, 2010 1:17:10 PM

Are you running them at 4-4-4-12 timings and 1.9V? If need be, increase voltage a bit to 1.95V or 2.0V.
m
0
l
March 30, 2010 12:11:56 AM

I did in Bios set timing to 4-4-4-12 & 1.9 - even 1.95, still won't post with all 4 sticks
m
0
l
Related resources
a c 81 } Memory
March 30, 2010 3:14:59 AM

It looks like they are not fully compatible with that motherboard. Is it on the list at G.Skill? I know that they work really well with P45 motherboards (at least the ones that I use).
m
0
l
March 31, 2010 7:51:07 AM

GhislainG said:
I used G.SKILL.COM Ram Configurator to find faster lower latency DDR2 for my MSI K9A2).

and according to several other users it should work fine in my mobo
m
0
l
a c 81 } Memory
March 31, 2010 11:55:56 AM

Ask what settings they use when installing 4 modules; installing only 2 modules rarely is an issue. Hopefully 5-5-5-15 timings at 1.9V will work. If everyone else with the same motherboard doesn't have an issue and you do, then it's also possible that your motherboard developed a problem and needs to be replaced.
m
0
l
!