Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Intel (Schroeder Town) G33 Motherboard problem

Last response: in Motherboards
Share
April 10, 2010 4:36:54 AM

I flashed my bios from the intel site and it turned out to be the wrong bios. The computer booted and everything but it always said the the AA numer was not entered, presss any key to continue. I was also experiencing some troubles with drivers, so i tried to flash it back to the old version, but it said it was incompatible. Finally i was able to flash through DOS, or so i thought. It says in my BIOSID file that it is the correct one, but in CPU-Z it still shows it as the incorrect version. So now my computer boots, but not if i have a keyboard plugged in, and i don't get a bios splash screen when it boots, it just stays black for 20-30 seconds then goes to the windows screen. I dont know what I did, anyone have any ideas as to how i can fix this mess ive made.

specs
----------
http://support.gateway.com/s/PC/R/1014737R/1014737Rsp3....
all parts are the same except i upgraded to a 9600gt graphic card
motherboard model is listed in title
the bios version that messed it up-DPP3510J.86A.0572.2009.0715.2346
Bios it's supposed to be-DPP3510J.15A.0316.2008.0522.190
---------

any advice would be helpful, thank you.
April 11, 2010 12:03:05 AM

playing with bios is a one shot deal but I'm sure you already know that. I would suggest that if it gets to frustrating to just buy another mobo and forget all about the problem before you drive yourself nuts. Good luck
m
0
l
a b V Motherboard
April 11, 2010 7:34:00 AM

You couldn't have flashed an Intel BIOS onto a Gateway mobo without using the BIOS recovery jumper to force it.
m
0
l
!