Blue screen after installing SP2 on xp pro

hey guys really need help

basically i built my first PC yesterday and i installed windows xp (only os i have at the moment) and i installed all the drivers and programs i wanted (still on sp1 of course) i installed gpu wireless card games and they worked fine, then i saw that i needed to install windows xp sp2 so i did that closed all programs and ran the setup it worked fine by the looks of it and then i said it was going to restart to finish so it did that, booted fine windows xp professional loading screen came up loaded for a few seconds and then a blur screen flashes and the computer restarts it does the same when i click on last know good configuration, the only thing that works and it boots fine is safe mode.

i videoed it because the screen flash was to fast for me to see, and i paused it on the blue screen.

it said it had been shut down to prevent damage.

there was a stop code at the bottom which was

STOP: 0x0000007e (0xC0000005, 0xB238750, 0xB84C342C, 0xB84C3128)

dont know if that will help but i really need to sort this out as really upset i cant install sp2 so i can install sp3 and get my pc up to date

thanks

_______________________________
ASrock N68C-S UCC
amd athlon II x2 4450 @2.8ghz
4gb 1333mhz ddr3 ram
gigabyte nvidia geforce gt 430 1gb
_______________________________
windows xp pro
1 answer Last reply
More about blue screen installing
  1. jamesg2571 said:
    hey guys really need help

    basically i built my first PC yesterday and i installed windows xp (only os i have at the moment) and i installed all the drivers and programs i wanted (still on sp1 of course) i installed gpu wireless card games and they worked fine, then i saw that i needed to install windows xp sp2 so i did that closed all programs and ran the setup it worked fine by the looks of it and then i said it was going to restart to finish so it did that, booted fine windows xp professional loading screen came up loaded for a few seconds and then a blur screen flashes and the computer restarts it does the same when i click on last know good configuration, the only thing that works and it boots fine is safe mode.

    i videoed it because the screen flash was to fast for me to see, and i paused it on the blue screen.

    it said it had been shut down to prevent damage.

    there was a stop code at the bottom which was

    STOP: 0x0000007e (0xC0000005, 0xB238750, 0xB84C342C, 0xB84C3128)

    dont know if that will help but i really need to sort this out as really upset i cant install sp2 so i can install sp3 and get my pc up to date

    thanks

    _______________________________
    ASrock N68C-S UCC
    amd athlon II x2 4450 @2.8ghz
    4gb 1333mhz ddr3 ram
    gigabyte nvidia geforce gt 430 1gb
    _______________________________
    windows xp pro

    When you can boot in safe mode, (limited drivers loaded) and cannot boot normal, it usually points to a driver problem.

    You could repair-install from CD (I know, your just did the SP2 thing)...
    And, you could also procede to sp3 + hot fixes, which is where you should be !
Ask a new question

Read More

Blue Screen Windows XP