Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Upgraded to 8gb now wont boot

Last response: in Memory
Share
April 19, 2010 10:58:49 AM

Hi, I already hady matching pair ocz gold 2gb(ocz 2gb8004gk 5-5-5@1.9v)=4gb total
I do lots ofs graphics works 3ds max and photoshop

so I thought its about time to upgrade so I bought another exact matching pair of ram.(ocz gold 2gb(ocz 2gb8004gk 5-5-5@1.9v)
So when I got them this is the problem I am having

old ram in slots 1&3 works ok
old ram in slots 2&4 works ok

new ram in slots 1&3 works ok
new ram in slots 2&4 works ok

but when I put all 8gb slots 1,2,3&4 I get nothing at all the hdd lights up CPU fan spins cd drawers open/close
but nothing but a blanks screen
Also when i put old ram slot 1 and new ram slot 3 still wontboot

Please help

Allan

More about : upgraded 8gb wont boot

April 19, 2010 11:26:19 AM

My mobo is an Asrock p35 twins Asrock website says it can support upto 16gb ram
April 19, 2010 7:41:10 PM

would it be better if I just sold the 2 pairs I have and buy 8gb all together

Allan
Related resources
a c 80 } Memory
April 20, 2010 1:33:20 AM

Install an old module, use CPU-Z and check the SPD tab. Do the same with a new module. You'll probably notice different characteristics for the old and the new modules. Once we know the contents of the SPD table for the old and the new modules, it will be easier to understand what the issue is.
April 20, 2010 9:06:02 AM

ok i will try that thanks
April 20, 2010 9:50:24 AM

right here we go I thought i would show cpu as well

pic 1 cpu:" alt="" class="imgLz frmImg " />


pic 2 old mem: " alt="" class="imgLz frmImg " />

pic 3 old mem: " alt="" class="imgLz frmImg " />

pic 4 new mem: " alt="" class="imgLz frmImg " />

pic 4 new mem: " alt="" class="imgLz frmImg " />

I did not put all memory in at the same time as it dont work I just used all slots to show that all memory sticks and slots are working


Allan
a c 80 } Memory
April 20, 2010 12:14:33 PM

The memory modules definitely don't have the same specs. Manually set the timings to 6-6-6-18 (old modules) and the voltage to 1.9V because a bit more voltage is required when installing 4 modules.
April 20, 2010 12:55:37 PM

ive changed settings to 6-6-6 but highest on last one i can goto is 15
April 20, 2010 1:40:32 PM

I still have no luck with the settings you told meso i thinks Im a bit more stuck

Allan
April 20, 2010 1:44:33 PM

so here is what im going to do
sell thaem as 2 seperate 4gb kits
then buy all 8gb in one go

Allan
April 20, 2010 8:17:12 PM

thanks for the link but do newegg have a uk site

Allan
April 20, 2010 10:17:31 PM

spot on thanks bud


Allan
!