Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

[Q] Kingston 120gb SSD running at sata II speeds on sata III

Last response: in Storage
Share
September 20, 2011 5:13:57 AM

Hello, I recently went out and purchased a Kingston HyperX 120GB SATA III
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...


I seem to have an issue with actually reaching the advertised speeds on any benchmark... matter of fact my old X-25M SSD is running at about the same speed.


I've changed to AHCI mode installed and enabled marvel drivers etc... and yes it is plugged into a sata III port on my motherboard. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...




When my bios posts it shows "SATA Port 6 IDE mode"
Even Know I put it in AHCI mode it still booting as IDE... and suggestions would be helpful. Thank you.



Here is a log from Crystal mark if it helps.




-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 275.181 MB/s
Sequential Write : 170.113 MB/s
Random Read 512KB : 264.757 MB/s
Random Write 512KB : 169.294 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 33.259 MB/s [ 8119.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 83.108 MB/s [ 20290.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 104.733 MB/s [ 25569.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 163.813 MB/s [ 39993.3 IOPS]

Test : 1000 MB [C: 26.6% (29.7/111.7 GB)] (x1)
Date : 2011/09/19 22:14:41
OS : Windows 7 Ultimate Edition [6.1 Build 7600] (x64)
!