Closed Solved

H80 fan controller not working!?

Hello,
Hello,My H80 fan controller block won't light up the profiles! When I turn the pc on, it lights up for half a second then it blacks out. I can't press anything to make it change profiles, and Speedfan and my mobo won't detect the RPM, but the fans are running. Did my connector short circuit or something? I think the fans are now spinning at 100%...it's really loud. This only just happened yesterday, after I cable management. Before for past month it was perfect. Can anyone please help?
Asrock Z68 extreme 3 gen 3
2500k @ 4.5ghz
16gb vengeance dual channel
GTX 570
9 answers Last reply Best Answer
More about controller working
  1. Pulled a wire loose somewhere
  2. Are you sure you connected the wires properly? I also use a cosair H80, make sure you have connected the 4 pin power cable directly to the PSU, and the 2 fans connected to the centre console (where the profiles light up) Then theres another wire which comes out from the center console which plugs in to the mother board.

    From what you've just said, it sounds like you connected to two fans directly to the motherboard
  3. azed3000 said:
    Are you sure you connected the wires properly? I also use a cosair H80, make sure you have connected the 4 pin power cable directly to the PSU, and the 2 fans connected to the centre console (where the profiles light up) Then theres another wire which comes out from the center console which plugs in to the mother board.

    From what you've just said, it sounds like you connected to two fans directly to the motherboard


    no. it is conected to the centre console. now I've discovered one of the fan will not spin. I've tried another port besides centre console, but it is still not spinning. the other one spins fine. I have the Molex connector with 2 pin things that came with the h80 connected, but lights ain't working.
  4. Did you even plug a power connector to the molex of the h80?
  5. amuffin said:
    Did you even plug a power connector to the molex of the h80?

    'of course i did.
  6. Best answer
    Hmm did you check the cpu temps in the bios?? Is the water actually pumping through the radiator?? If its not doing any of this then the product must be faulty. May as well swap it for another one, pretty sure it comes with a 12 month warranty from corsair.
  7. Is the unit plugged into the CPU_FAN header or something else?
  8. Best answer selected by constepatdyak.
  9. This topic has been closed by Rubix_1011
Ask a new question

Read More

Water Cooling Light Fan Controller Overclocking