Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

GeForce 9800gt <>BLUE SCREEN OF DEATH<> nv4_disp--HELP!!!--

Last response: in Graphics & Displays
Share
November 17, 2009 9:46:43 PM

Hello everyone .
Looks like I'm having very common problem with my nvidia, unfortunatelly common sollutions are useless so far.
While playing GTA 4 or viewing "Google Earth" some bad things are happening with my display

Lets start with "Google Earth" problem.
Every time I try to spin the earth my display is starting to flash and freez every 1-2 sec. after some while I m getting message:
Open GL : Too many errors occured which indicates a serious problem from which we cannot recover. The appliction must close.
http://docs.google.com/View?id=dd94657p_6dfvdhxgz

Other time when I'm running GTA 4 display is freezing during LOADING screen
http://docs.google.com/View?id=dd94657p_14przhkndf Then the PC is not responding at all . After several seconds the Blue screen of death appears with info : nv4_disp . Or sometimes instead of blue screen display is changing into a SAFE MODE and info in the window: DISPLAY DRIVER STOPPED RESPONDING.
http://docs.google.com/View?id=dd94657p_4c5m92zcg
Sometimes I'm lucku enough and Game is loaded without an error . then during the gameplay everything works OK .I Never had any problems.

So far I did following actions:
1 -instaling latest drivers from nvidia web which is .191.07
2 -instaling older versions of drivers :190.62 and 181.22 .
3 - every time before instaling diferent drivers I've used "Driver sweaper" and SAFE MODE to delete previous version of drivers.
4- I've checked card if there are any 6pin sockets for extra power. None found.



Thats my PC spec.
Windows XP Pro. 32
intel pentium E5200 2 x 2,5 Ghz
HDD WD 250gb and Seagate360 gb
Monitor Xerox 19" wide. Max. Resolution1440x900@75Hz Vertical Refresh Rate (Hz)56-75

that's the pictures of my GeForce and PSU." alt="" class="imgLz frmImg " />

http://docs.google.com/View?id=dd94657p_8cbj7dfg2
http://docs.google.com/View?id=dd94657p_12cwmjwjfv
http://docs.google.com/View?id=dd94657p_10gp45vt85


I'll appreciatre if someone can help me haw to solve this problem .
Thank you.
November 17, 2009 10:08:55 PM

Sounds like an odd question, but what are your clock speeds? Whenever I overclock (or underclock) and make a mistake, usually results in a driver crash. Another issue is temperature. Make sure that the fan is blowing and your temps aren't 90+ C. Lastly, have you tried another video card in the same mobo? Does it work? I'm assuming one has in the past, but just to double check. Good luck.
November 17, 2009 11:57:56 PM

radiowars said:
Sounds like an odd question, but what are your clock speeds? Whenever I overclock (or underclock) and make a mistake, usually results in a driver crash. Another issue is temperature. Make sure that the fan is blowing and your temps aren't 90+ C. Lastly, have you tried another video card in the same mobo? Does it work? I'm assuming one has in the past, but just to double check. Good luck.


Hi buddy , My card isn't overclocked or anything, and temperature is 30*C --> 55*C MAX. and slott simes to be ok since my old ati works with no problems.
I' telling you, I got already enough :(  sometimes I'm thinking to BIN it and get ATI . That is my first nvidia and last one at the same time :/  I've beed trying to solve this problem since more then a month and nothing so far :cry:  you can imagine :fou: 
Thanx for your advice anyway.take care.
Related resources
November 18, 2009 12:34:33 PM

bump
a c 141 U Graphics card
November 18, 2009 2:45:38 PM

other thing you can do is to test your card on another pc then try running GTA4 and google earth from it
November 20, 2009 2:33:35 PM

I have the same problem with my 9800GT. I was playing Left 4Dead 2 the last couple of days, last night it started, immediatly after loading the map the system locks up, then blue screens with this same nv4_disp in a infinite loop. I have also tried rolling drivers back, reinstalling the most recent and the two prior versions. I also tried playing L4D1 with the same results.
My GPU temp is around 75C.
I have a HP Pavilion Elite m9300t, intel core2quad, with a nvidia 9800GT w. 1GB vid ram
I have tried turning up the fan speed on the video card as well.
any other suggestions?
Anonymous
a b U Graphics card
March 21, 2010 1:30:14 PM

Have you tried updating the bios.I had many bsod with my 9800gt.After updating bios everything was fine.
March 22, 2010 12:53:12 PM

I tested the video card on another computer, it's fried. RIP nVidia OEM POS 9800gt. Hard to miss after I installed a GTX260 thou....
!