Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Errors when useing more than one memory

Last response: in Motherboards
Share
May 15, 2010 11:28:02 PM

hello,

since I got a 2x2gb, ddr3, 1333 mhz from Team Group I start having blue screen and screen freeze during games (CD6). I also have a 2gb 1333 MHz PNY. Any of the three modules works fine alone. But in any combination I get those errors. Even without overclock I get those errors;

can someone tell me where is the problem? It's the board?

CPU: sempron 140@3.6 mhz
Board: asus M4A785TD-V Evo
RAM: 2x2gb Team + 1x2gb Pny, bout 1333 MHZ
GPU: Asus Cucore HD5770
Power Supply: Halfman 700 W
Hard Drive: 160gb Seagate sata I (windows 7 32 bit, and 100gb hitachi (5400 - windows 7 64bit)


More about : errors useing memory

May 16, 2010 4:10:34 AM

Try different slot combinations perhaps?
May 16, 2010 5:31:35 AM

You have 2 different models of memory in there have you tried removing the pny model and leaving only the 2 2x2gb modules ? Sometimes they dont play nice especially if they run at different speeds can you link the memory information (model)
Related resources
a b V Motherboard
May 16, 2010 7:38:19 AM

The sempron 140 is an Athlon II with a disabled core. The Athlon II only supports one dimm per channel at 1333. Run just the 2 team group chips in dual channel. If that gives you trouble,then just turn them down to 1066 and see how they run. Report back on the results when you can.
May 16, 2010 2:50:50 PM

tks for your help, I'll try.

But I did run Prime95 and windows memory diagnostic tool for several hours and no errors. :s
a b V Motherboard
May 16, 2010 7:37:13 PM

lcp1109 said:
tks for your help, I'll try.

But I did run Prime95 and windows memory diagnostic tool for several hours and no errors. :s


What was your ram configuration at the time?
May 16, 2010 9:29:03 PM

all 3

I tried to reinstall the GPU driver and I'm not having errors any more, now I'm going to try to put all 3 at the same time.

Btw, I normaly use windows 7 32 bit, because there is no 64 bit drive for my "Wintv GO", and I notice that with 64 bit version my PC becomes 3 times slower, it's the CPU's fault?
May 18, 2010 12:17:13 AM

probably your CPU yes, Id advise an upgrade to maybe i5 or i7 if its your budget. maybe you could all the RAM together in another desktop to see if it works
!