Solved

Problems in Playing Far Cry 2 !

In my system, Far cry 2 and need for speed under cover is having a "frame skipping" effect that feels like "jumping forward" when in the game play (in all quality settings). I played call of duty modern warfare two and it is running superb with maximum settings.
My machine configuration is :

Intel corei7 920 - 2.66 GHz

8 GB Kingston DDR3 RAM

Intel DX58SO main board

2 X 500 GB Hitachi SATA hard disks

MSI nVidia 9800GT (N9800GT-T2D1G-CO) 1GB.

Windows 7 Ultimate 64bit

ASUS 550W P-55GA power supply

Res is : 1440 x 900
14 answers Last reply Best Answer
More about problems playing
  1. Is V-sync on in the graphic options ?
  2. I did run Far Cry on both directX 10 and 9.. both gave same results.. :(
  3. Maziar said:
    Is V-sync on in the graphic options ?

    I tried with and without v-sinc.. but same result.. same "jumping" effect is there.. :(
  4. Quote:
    Also, is it running in dx10 or 9 mode?

    I tried both diretX 9 and 10 modes.. but gave me the same results.. :(
  5. Quote:
    I am assuming there does not appear to be any jumps in actual fps numbers and that it runs pretty constant?

    Ya.. frame rate runs smooth in the testing mode. but that 'jumping' effect is there.
  6. hmm,is it like a "One-sec periodic lag"? i mean the FPS is the same but for a second the game freezes and again it moves on ?
  7. Maziar said:
    hmm,is it like a "One-sec periodic lag"? i mean the FPS is the same but for a second the game freezes and again it moves on ?

    Exactly. it is not for a one second. but for a very litle time.(less than one second) but can feel it.
  8. Best answer
    Well here are 2 threads with the same subject in another forums:
    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=170763
    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=169041
    The recommendations are
    1_Setting "Threaded Optimizations" to OFF has helped,(Open the nVidia control panel, go to "Advanced 3D Settings," and set "Threaded Optimization" to "Off." )
    2_Set Texture Filtering - Negative LOD to Clamp
    3_Set your page file correctly (RAM * 1.5 = PageFile)

    Check if they help you or not
  9. Maziar said:
    Well here are 2 threads with the same subject in another forums:
    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=170763
    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=169041
    The recommendations are
    1_Setting "Threaded Optimizations" to OFF has helped,(Open the nVidia control panel, go to "Advanced 3D Settings," and set "Threaded Optimization" to "Off." )
    2_Set Texture Filtering - Negative LOD to Clamp
    3_Set your page file correctly (RAM * 1.5 = PageFile)

    Check if they help you or not

    K.. ill try these things out.. thanks guys.. thanks alot.. :bounce:
  10. No problem,hope it helps you ;)
  11. Quote:
    3_Set your page file correctly (RAM * 1.5 = PageFile)


    8gigs and still using pagefile?
  12. Its a possibility,its good to check
  13. Maziar said:
    Well here are 2 threads with the same subject in another forums:
    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=170763
    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=169041
    The recommendations are
    1_Setting "Threaded Optimizations" to OFF has helped,(Open the nVidia control panel, go to "Advanced 3D Settings," and set "Threaded Optimization" to "Off." )
    2_Set Texture Filtering - Negative LOD to Clamp
    3_Set your page file correctly (RAM * 1.5 = PageFile)

    Check if they help you or not


    Thanks alot for the help brother.. your suggestion is correct.. i re-installed my graphic drivers and it resetted all the settings i changed back to default. (before i had thread optimization on) now its running smooth with ultra settings and 8X antializing. :D thanks again for the help brother.. :)
  14. No problem glad it fixed it for you :)
Ask a new question

Read More

Nvidia Graphics