Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

H80+ Sabertooth z77 radiator fan not working

Last response: in Overclocking
Share
May 11, 2012 1:11:51 AM

I recently build a new PC with a corsair H80 and a sabertooth Z77 motherboard but when i boot up my pc the fans dont work unless i plug in the molex conection but it still says cpu fan error on boot anybody know what to do?
a b K Overclocking
May 11, 2012 3:03:27 AM

tupacalypse said:
I recently build a new PC with a corsair H80 and a sabertooth Z77 motherboard but when i boot up my pc the fans dont work unless i plug in the molex conection but it still says cpu fan error on boot anybody know what to do?

email the cooler tech support people and ask asus what pin on there fan header in the pin used to know that a fan is connected.
the other three pins two are used for power and the last is pmv to speed a fan up or down. the asus mb the fan header on the outside of the mb and there two of them. cpu main and cpu backup. you need to connect it to the right header and not miss any pins.
Score
0

Best solution

May 11, 2012 3:46:05 AM

Are the fan headers disabled in the BIOS?

Is the pump plugged into a PWR fan header, always on.

Is the CPU fan plugged into the CPU fan header. 4-pin to 4-pin?
Share
Related resources
May 11, 2012 11:36:06 PM

well i got them working i needed to plug in the molex connector for power but now the dang thing sounds like an airplane turbine and when i press the profile button to go into the silent mode it shows that im on speed 1 but my fans are 2000+rpm and loud as hell
Score
0
a b K Overclocking
May 23, 2012 10:40:33 AM

check that the fan sensor is connected to the cpu header on the mb. also have the asus software loaded for windos you can set up fan profiles there. asus thermal radar software.
Score
0
a c 324 K Overclocking
May 23, 2012 4:05:39 PM

Should be CPU_FAN header for this. Seems like a lot of folks are having this exact same issue over the past several weeks.
Score
0
a c 78 K Overclocking
May 24, 2012 11:33:53 PM

pump on another header while the cpu fan for the radiator should be as ^
Score
0
June 4, 2012 4:05:44 AM

I didnt know the molex was for power i thought it would power up with the 3pin fan plug so its fixed guys thanks :-)
Score
0
June 4, 2012 4:05:58 AM

Best answer selected by tupacalypse.
Score
0
June 14, 2012 6:15:12 AM

This topic has been closed by Pyree
Score
0
!