Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Built my computer, but wont start

Last response: in Systems
Share
December 13, 2009 6:20:35 PM

Hi,

Brand new computer, specs below:

CASE: COOLER MASTER HAF 932 - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...
Core: Core i7-920 - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...
MB: ASUS P6T Deluxe V2 LGA 1366 Intel X58 ATX - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...
MB: ASUS P6T Deluxe V2 LGA 1366 Intel X58 ATX - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...
PSU: CORSAIR CMPSU-850TX 850W - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...
Hard Drive: Western Digital Caviar Green WD6400AACS 640GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...
Disk Drive: SAMSUNG Black 22X DVD+R - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...
Video Card: Radeon HD 4850.
Aftermarket CPU Cooler: Prolimatech Mega

I just put the thing together. I flip the switch on the PSU and I see the motherboard power and reset lights start up. All the fans do like a 1 turn kind of test thing (they are hooked up directly to the PSU, not the MB) and stop. I also have a USB backlite keyboard hooked up and it lights up. Now I hit the power button and nothing happens (I double checked to make sure the power switch was hooked up to the MB correctly. I also tested just directly hitting the power button on the MB). I hooked up speakers and I don't hear any beeps. I have looked at all my connections and I can't see a reason for there to be any issues. How can I trouble shoot the issue?
December 14, 2009 4:25:54 AM

I had that problem once, & it turned out to be the cpu fan. It had to be plugged into the cpufan connector on the mobo or no boot up.
Cheers
qazxcbb
m
0
l
!