Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

No audio on emachine E525

Last response: in Windows XP
Share
June 26, 2012 9:51:01 PM

Hello,
My problem is that I accidentally uninstalled my audio device and drivers ("sounds and audio devices - properties" tells me there are "No playback devices" and I have no sound). I have tried installing the relevant drivers from the emachine website but I get the error message "This file does not have a program associated with it for performing this action. Create an association in the Folder Options control panel".
I tried to do a factory restore but because my laptop does not have the original operating system on it the emachine recovery software won't work (I can't access the disk2disk recovery feature).
I also deleted something called "audio device on High Definition Audio Bus" in an attempt to get windows to look for the missing drivers etc, and now I can't get it back (the hardware update wizard can't find it).
I can't do "system restore" because this function was turned off until after the problem occurred so there are no restore points.
Can anyone help?
Thank you!

More about : audio emachine e525

June 26, 2012 11:34:50 PM

You really need to contact emachines. you must get a working driver from them, or system restore disks.
June 26, 2012 11:44:13 PM

Hello,
Thanks for your comment. Emachines have confused me a bit because email tech support said I should buy recovery discs from them for £50 plus, and telephone support said recovery discs wouldn't work because the laptop doesn't have the original operating system (it came with vista and someone replaced that with XP professional). I guess I want to find out for sure whether the recovery discs will work before I spend the money. Or alternatively, whether there's a better option - such as putting a new OP on there?
!