Video Card Issue. No picture

So I decided to do an "upgrade" on my Graphics Card, mind you I didn't have the money at the time so I went with what I could get used or bought.

I had and currently have a Intel GMA 950 the onboard chipset on this board:
ASUS P5GC-MX/1333
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?item=N82E16813131243

Now I have a BFG NVIDIA GeForce 6600 OC 512MB PCIe http://www.bfgtech.com/bfgr66512oce.aspx

My issue is that the onboard works fine, but im having problems with the 6600 , I've tested the card in another computer and it is working fine. When the external card is plugged in, and onboard is disabled the screen remains black and I can hear windows startup. Ive also tried not disabling the onboard and I get the same result with the vga cable plugged into ethier slot. After failed attempts, I have to remove the external video card and reboot the system to restore my video.

My thoughts were it could be the power supply, I am not sure what the wattage is on the one I have cause like a mystery can of food theres no wattage wrote on it...

Any help is appreiciated.
3 answers Last reply
More about video card issue picture
  1. it's no name and very cheap...... providing just enough to run what's in the case before the card. Did you pull the power supply ? It's gotta have information on it somewhere.... perhaps hidden from view. This is your home build or a "factory" job ?
  2. GF6600 wouldn't take much power, a cheap 350W will be fine since the card doesn't required a power connector... :)
    Also, when u plugged in your 6600, have u connect the monitor's cable to the card instead on the board?
  3. "Also, when u plugged in your 6600, have u connect the monitor's cable to the card instead on the board?"

    HAH....... I did that my first time out...... lol
Ask a new question

Read More

Graphics Cards Graphics Product