Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

PC doesn't Turn On. some electrical sound

Last response: in Components
Share
March 28, 2010 2:13:19 PM

Hi , I'm new at this forum and read a lot before, I took information's while buying Components for the PC I wanted to build.*so thanks to the community here.

After the components came I took them and got to a professional to build them together even if it is not hard I wanted to let someone with more experience. Everything worked Fine the first two days , yesterday I opened my Case to look for the fans , thought that it is getting to hot while playing and closed it back,(searched the web and understood that 51C is not very high as i thought) again everything worked Fine and i worked another two hours, I shut it down normally
And the next day(today 11 o'clock), I tried to start it, but it doesn't. I click the Turn on button nothing happens fans do not spin despite the mouse who's laser works normally (brightens when moved etc.) , but i noticed that every time when i clicked the Turn on button to start the computer it made a electrical sound , not a beep same as when something is not connected correctly
I tried to Find the reason but everything was correct connected. I think it's The PSU where the sound comes or the MotherBoard(I'm not sure from where the sound comes) but I'm not sure why Mouse gets electricity? and doesn't it mean that PSU is working same as the MoBo in which the mouse is connected.

my system:
CPU: Phenom II X4 955BE
GPU: Sapphire HD4890
MoBo: MA785GT-UD3H giga-byte
Memory: Kingston 2x2GB DDR3
PSU: Be-Quiet dark power pro P8 750W
HDD: WB Caviar blue 500GB

Can anyone help me with this problem? I would go to a computer service but it's Sunday today, so tomorrow I'll.

did anyone experience the same and knows the solutions or you can guess what it could be?


*Turn on Button = Power Button (came to my mind how it is called)


Maybe the PSU is I'm not sure at all,
But the main point confusing me is why the Mouse/keyboard gets electricity from the motherboard and the other components not, like the fans or CPU,GPU. This even means that PSU is providing Electricity? or? .

I even noticed at night after changing the places of Power SW , LED, HDD LED etc , that a LED of the chassis blinks that one that blinks when computer is working.

The computer doesn't start at all , no other sounds except this kinda electrical sound which doesn't happen everytime I try.


*******I updated this post , so you have it easier and do not have to read through my posts just This , same way I will continue, still no solution, tomorrow I'll send it at a Computer Service.******

More about : turn electrical sound

March 28, 2010 2:20:07 PM

This is a good guide on boot issues. Check everything on this list one at a time and double-check everything. Post back here when you're done and we'll go from there.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/261145-13-read-post...

That PSU is suspect at this point. I've never heard of Be-Quiet as a PSU manufacturer so I can't say they are reliable or well-built. However, try that list and post back. Good luck!
March 28, 2010 2:30:58 PM

Be quiet! is a reliable PSU manufacturer and well known in Germany which I bought for 132(Euro)

"A decisive majority of readers of the renowned German magazine PC Games Hardware selected be quiet! as 'Manufacturer of the Year' in the power supply category. "

from their webiste : http://www.be-quiet.net/be-quiet.net/?StoryID=504

I will go through the points on that thread.

-----

It's none of them, Mainly all the points in that thread are when building a Computer and what could have gone wrong but my PC worked 2days. I didn't change anything but I pressed each harder didn't change anything.
Related resources
March 28, 2010 3:02:00 PM

Goofy21 said:
Be quiet! is a reliable PSU manufacturer and well known in Germany which I bought for 132(Euro)

"A decisive majority of readers of the renowned German magazine PC Games Hardware selected be quiet! as 'Manufacturer of the Year' in the power supply category. "

from their webiste : http://www.be-quiet.net/be-quiet.net/?StoryID=504

I will go through the points in that link.


I hadn't heard of them before but just done a bit of research on them now and they are actually manufactured by a company called Listan and from what I have heard are actually pretty good, reliable PSUs. There's a review of a DarkPower Pro unit on jonnyguru.com and it scores a respectable 7/10. So I take back what I said first off ;)  Still, go through the list and see if you have any luck!
March 28, 2010 3:09:57 PM

Maybe the PSU is Im not sure at all,
But the main point confusing me is why the Mouse/keyboard gets electricity from the motherboard and the other components not, like the fans or CPU,GPU. This even means that PSU is providing Electricity? or? .

The computer doesn't start at all , no other sounds except this kinda electrical sound which doesn't happen everytime i try.

I tried the points in that thread none did the trick. ,
But Could anyone tell me if it means that the PSU and MoBo are 'maybe' not dead because electricity comes until the Mouse and one LED blinks??

I forgot to mention the USB head was connected to th 1394 bracket. Also it was connected wrong for 2 days.
could this have done a damage??
March 29, 2010 4:44:19 PM

it seems to be the PSU , I will write later, after the solution is 100%
April 18, 2010 8:14:50 AM

Yep , changed The PSU and everything worked as it should. Be quiet is being repaired from their service.
!