AMD 7950 gigabyte loss of overclock

I was stable at 1200/1450 1.25v with my gigabyte 7950 using msi to change voltage and then using TRIXX to get higher than 1100 on my core. But today i noticed that my clocks went down to 900/12500 (default) and when i change them they reset. My fps in games seems okay though.


Looking at GPU-Z on the 'graphics card tab' shows correct clocks but on the sensors tab is 900mhz/1250 when I have a game on.
I tried reinstalling catalyst 12.8. What could be causing then and how can i fix it?


EDIT: I just did a little test to check fps between my "1200/1450" and stock clocks 950/1250. and they're the same fps so my gpu is definitely not getting overclocked. :/

EDIT: I've tried using TRIXX,CCC, and MSI to up my core by a few mhz and see if it changed in sensors section in GPU-Z, it doesn't.
1 answer Last reply
More about 7950 gigabyte loss overclock
  1. syver said:
    I was stable at 1200/1450 1.25v with my gigabyte 7950 using msi to change voltage and then using TRIXX to get higher than 1100 on my core. But today i noticed that my clocks went down to 900/12500 (default) and when i change them they reset. My fps in games seems okay though.


    Looking at GPU-Z on the 'graphics card tab' shows correct clocks but on the sensors tab is 900mhz/1250 when I have a game on.
    I tried reinstalling catalyst 12.8. What could be causing then and how can i fix it?


    EDIT: I just did a little test to check fps between my "1200/1450" and stock clocks 950/1250. and they're the same fps so my gpu is definitely not getting overclocked. :/

    EDIT: I've tried using TRIXX,CCC, and MSI to up my core by a few mhz and see if it changed in sensors section in GPU-Z, it doesn't.

    Try re-installing it? Or disabling the iGPU in your processor.
Ask a new question

Read More

AMD Overclocking Gigabyte