Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Mobo or CPU dead?

Last response: in Motherboards
Share
September 3, 2010 11:28:35 AM

Hi all,
Over the past week or so I have been upgrading my computer. My specs now are:

MSI 790FX-GD70 Mobo
MSI 5970 graphics card
OCZ platinum RAM 12800 4GB (was 8 GB but it was a mix between 12800 and 1600.)
AND phenom 1090T 6 core

Before the only difference was a 4 core phenom and a 4870X2 was fitted.

So everything has been out of action for the computer for about a week. As I was redoing everything cable routings etc.

And heres the problem I can not get the computer boot now. Everything is recieveing power however it will not post (I do get the onboard motherboard screen warning FF). I think this is related to a processor issue. And then last night I noticed that the processor was sticking to the heatsink and the ppins not connecting into place properly ie was uneven on the socket. Now I am not sure if this is the problem and did try to use the old processor to no avail. I am not sure if it is the motherboard or the processor.

If anyone can offer any help it would be appreciated.

More about : mobo cpu dead

a c 435 V Motherboard
September 3, 2010 11:38:57 AM

I would check your connections again, or do an out of case bare post if your old cpu was working fine before.
September 3, 2010 11:47:15 AM

I did a cnnection test and they were fine. This si really beginning to bug me. I will ned to test the 4 core in it again tomorrow as I have no thermal paste in my house.
!