Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

BIOS wont load. WAIT....

Last response: in Motherboards
Share
September 4, 2010 9:34:30 PM

alright so the other day i restarted my computer and i kept getting the error BOOTMGR is missing so i popped in the windows CD and i repaired my computer and it worked and then my BIOS wasnt recognizing my HD so i reset it by both taking out the battery and moving the pins and know when i try to enter the BIOS its just stuck on a screen that says "Wait..." i let it sit on that screen for hours and nothing happens, im tyring to enter the BIOS to reformat my computer but i cant.

Do i flash my BIOS? or what should i do?

My motherboard is an ASUS M4A786TD-V EVO

More about : bios wont load wait

a c 212 V Motherboard
September 5, 2010 1:13:20 AM

Give it a shot if you can boot to the BIOS. You did put the jumper block back in place after resetting the BIOS, right? Good luck!
m
0
l
September 5, 2010 8:16:08 AM

yah i did i dont know what went wrong could it be because of a bad HD?
m
0
l
Related resources
a b V Motherboard
September 5, 2010 1:20:46 PM

You could attempt to connect the HD to a different port on the motherboard, or try another cable. What effect those changes do or don't have should give an indication as to whether or not the HD itself is a problem.

I'm more concerned with where this "Wait..." is appearing. Is it after POST when attempting to boot into Windows, or at the POST screen? If after POST, can you still boot from CD but not from the HD?

Really, we could use a little more detail about the matter.
m
0
l
September 5, 2010 9:54:36 PM

It boots normally from the HD and everything its when i try and enter the BIOS after the POST screen that the "Wait.." comes on.
m
0
l
a b V Motherboard
September 5, 2010 10:02:38 PM

OK. So you can't access the BIOS. Odd... I'd suggest resetting it, but that would be very risky if you were still unable to access it afterward.
m
0
l
a b V Motherboard
September 5, 2010 11:18:29 PM

Try disconnecting the hard drive; you should then be able to enter the BIOS. It sounds like that you have a faulty hard drive.
m
0
l

Best solution

a c 212 V Motherboard
September 5, 2010 11:25:22 PM

pjmelect said:
Try disconnecting the hard drive; you should then be able to enter the BIOS. It sounds like that you have a faulty hard drive.

I agree with pjmelect. It appears that you have some defective device affecting your system. Try the HDD first, then possibly your optical drive. If you enter the BIOS after disconnecting either of those you may have tracked down the problem. Good luck!
Share
September 6, 2010 2:25:04 AM

im thinking its 1 of my HD because i have 3 and that one HD doesnt show up on "my computer"
m
0
l
September 7, 2010 12:29:17 AM

alright it works now the HD was bad.
m
0
l
a c 212 V Motherboard
September 7, 2010 2:24:19 AM

Glad you found the problem. Check your warranty and see if you can RMA the HDD. Good luck!
m
0
l
September 12, 2010 1:14:57 AM

Best answer selected by compfreak93.
m
0
l
!